Başkan Aşkın Tören öncülüğünde bölgesinde ve ülkesinde yaşanan afetlere gösterdiği duyarlılık ve dayanışma ile takdir toplayan Altınordu Belediyesi, Bartın’da yaşanan sel felaketine de duyarsız kalmadı.

Başkan Aşkın Tören’in talimatlarıyla Altınordu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARK) ve sokak hayvanları koruma ve besleme ekibi Bartın’da sel bölgesine ulaştı. İlk olarak Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşen Altınordu Belediyesi ekipleri, Başkan Aşkın Tören’in Bartın halkına geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajını ilettiler. Ardından afet koordinasyon merkezinin koordinasyonunda ve yönlendirdiği bölgelerde öncelikle işyerlerinin ve sokakların temizlenmesinde görev aldılar. Selden olumsuz etkilenen Bartınlı vatandaşlarla da görüşen ekipler Altınorduluların selamlarını, geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını ilettiler.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in talimatları doğrultusunda Bartın’a ulaşan Altınordu Belediyesi sokak hayvanları koruma ve besleme ekibi ise Bartın’da can dostlara yaşam desteğinde bulundular. Çevrenin sel suları ile kaplanması nedeniyle yiyecek bulmaları iyice güçleşen sokak hayvanlarını besleme çalışması gerçekleştiren ekipler ayrıca mama, yem ve kulübe desteğinde de bulundular.

 “Her zorluğu birlikte aşacak güç ve kudretteyiz”

“Zorluklar karşısında daima dayanışma ruhunu ortaya koymuş ve yekvücut olmayı bilmiş büyük bir milletiz” diyen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “öncelikle yaşanan sel felaketinden etkilenen Bartın halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bartınlı kardeşlerimizle dayanışma halindeyiz. Türk Milletimize ait olan yardımlaşma dayanışma gibi güzel hasletleri yaşatma konusundaki kararlığımızdan taviz vermeden Altınordu halkının şefkat ve dayanışma elini milletimizin her bir ferdinin ihtiyaç duyduğu yere taşımaya gayret ediyoruz. Hem arama kurtarma ekiplerimiz hem de sokak hayvanları koruma ve besleme ekibimiz Bartın’a ulaştılar. Bu aynı zamanda bir moral desteğidir. İnsanımıza yalnız olmadıklarının ve hepimizin yanlarında olduğumuzun bir göstergesidir. Devletimiz tüm kurum kuruluş ve imkanlarıyla yaraları sarmak üzere afet bölgesindedir. Vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin.” Diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi