Ahmet Davutoğlu Başbakanın 1 Mayıs 2009 günü açıkladığı yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. O dönemde milletvekili olmayan Davutuğlu AK Parti hükümetinin parlamento dışından kabinede görev alan ilk bakanı oldu. Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette de Dışişleri Bakanı olarak görev aldı.

Ahmet Necdet Sezer döneminde büyükelçi oldu


Büyükelçiliğe, 2003′de, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakanı Abdullah Gül’ün ortak kararıyla layık görülen Davutoğlu, özellikle 2008 yılında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında Türkiye adına oynadığı önemli rol başta olmak üzere, çok sayıda dış politika konusunda adından sıkça söz ettirdi.


Eğitim hayatı


1959 yılında Konya Taşkent’te doğdu. Ortaöğretimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümlerinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde doktorasını tamamladı. 1990-1995 yılları arasında yurtdışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde çalıştı. 1993′te doçent, 1999′da profesör oldu.
Editör: Haber Merkezi