Fransa'nın Strazburg kentinde gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurul Toplantısı için Fransa’da bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 47 üye devletten 100 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 44. Genel Kurulu'na katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, katıldığı 44. Genel Kurul Toplantısının bu oturumunda bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Güler, konuşmasında Ordu’da hayata geçirdikleri kalkınma projeleri hakkında genel kurula bilgiler verdi.

Göçlerin önlenmesi için hayata geçirdikleri projelerin büyük önem taşıdığını ve bu projeleri isteyen herkes ile paylaşabileceklerinin altını çizen Başkan Güler, “Ordu’da 4 yıl önce göreve gelmemizin ardından 30’a yakın somut proje ortaya çıktı. Biz bunları paylaşabiliriz. Özellikle yeni dönemde göçlerin önlenmesi, daha mutlu bir hayatın olması noktasında yapılacak olan çalışmalar büyük önem taşıyor. Özellikle Ordu, Karadeniz Bölgesinde yemyeşil, fındığı ile meşhur, dünyanın en fazla fındık üreten şehri. Fındığın yanı sıra balığı ile şelaleleri ile çok meşhur bir şehir. Ancak böyle bir şehirde büyük göçler yaşanmış. Örneğin İstanbul’un ikinci büyük nüfusu Ordululardan oluşuyor. İnsburg’ta Ordulular var. Neden bu göçler yaşanıyor, çünkü insanların doğduğu yerde doyması lazım” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi