İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem Ayı’nın, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü’nü de içerdiğini belirten Başkan Tekintaş, “Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir “ dedi.  Belediye Başkanı Engin Tekintaş mesajında şu ifadeler yer verdi;
 
“İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı; içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü’nün bereketinin yanı sıra, 'Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in ve beraberindeki masum insanların Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de içinde barındırmaktadır.
 
            Hz. Peygamberin(S.A.V.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlâkıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şahadeti de hepimiz için, sonsuza dek örnek teşkil edecektir.
          
Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.
 
Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir Ay’a girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Hicri Yılbaşı'nı tebrik eder, Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim”Haber Mekezi
 

Editör: Haber Merkezi