Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ikamet ettikleri mahalledeki okullarda oylarını kullandı. “Ben bu seçimi Türk tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olarak algılıyorum” diyen Enver Yılmaz, “Üç adayın yarıştığı ve partilerin aday gösterebildiği demokratik bir uygulamayla karşı karşıyayız” dedi. Engin Tekintaş’ta “Bugünü tarihi bir gün olarak görüyoruz. Ülkemizde Cumhurbaşkanı’nın halkın iradesi ve oylarıyla seçilmiş olması devrim ve değişim olarak kabul edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, Akyazı Çamsan Ortaokulu’nda kullandı
Altınordu ilçesi Akyazı Çamsan Ortaokulu bin 24 numaralı sandıkta oy kullanan Yılmaz'a eşi Yeter Yılmaz, çocukları Zeynep ile Aytuğ Yılmaz da eşlik etti.  Eşi ile aynı sandıkta oyunu kullanan Yılmaz, 10 Ağustos'un önemli bir gün olduğunu belirterek, "Halkın doğrudan cumhurunu seçtiği bir seçimi yaşıyoruz. TBMM'de 12 Eylül referandumu ile anayasa değişikliğine imza atanlardan birisi de bizdik. Ben bu seçimi Türk tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olarak algılıyorum. Üç adayın yarıştığı ve partilerin aday gösterebildiği demokratik bir uygulamayla karşı karşıyayız" açıklamalarını yaptı.

Tekintaş, Hamdullah Suphi Tanıröver Ortaokulu’nda
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ta oyunu Hamdullah Suphi Tanıröver Ortaokulu’nda ailesiyle birlikte bin 59 nolu sandıkta kullandı. Tekintaş,  seçim sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olmasını dilerken, “Bugünü tarihi bir gün olarak görüyoruz. Ülkemizde Cumhurbaşkanın halkın iradesi ve oylarıyla seçilmiş olması devrim ve değişim olarak kabul edilmelidir. Ben burada emek sarf eden Başbakanımıza, hükümetimize ve tüm TBMM üyelerine teşekkür ediyorum. Referandum yoluyla bu hak millete verildi. İnşallah bundan sonra demokratik dönüşümün son adımı olan Cumhurbaşkanlığı  seçimi ile ilgili bu süreç tamamlandıktan sonra  tüm taşlar yerine oturmuş olacaktır” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi