4 yıldır Orduspor teknik heyetinde yer alan ve yaptıklarıyla Ordu'da basketbol kültürünün kazanılmasında büyük rol oynayan Oktay Yamakoğlu, bu sezon sıkıntılardan dolayı takım olgusunu oluşturmakta zorlandıklarını itiraf ederken, sezonun artık kendileri için bittiğini ve gelecek planlamasını geç kalmadan acilen yapması gerektiğini belirtti.
Orduspor'da çalıştığı dönemde TKBL'ye çıkma sevinci yaşayan Yamakoğlu, aynı zamanda Potanın Menekşelerine ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkı kazandıran teknik heyette yer alırken, bu sezon Genel Koordinatör görevini yürüttüğü takım ile Euro Cup son 16'da turunda elenmişti.
''Bazı problemleri 
aşamadık''

Mersin mağlubiyeti ile birlikte Orduspor ligden veda eden ilk takım oldu diyebiliriz. Nasıl birmaç geride kaldı ?

Ne yazıktır ki veda eden ilk takım biz olduk. Kimse böyle olmasını istemezdi ama bazı problemleri aşamadık. Bu maç hakkında söylenecek çok fazla bişey yok. Rakibimiz Euroleague için savaş veriyor ve iyi bir takım bizde Ordulu genç oyuncularimizla mücadele ettik.

''Bu sezon artık bizim için bitti''


Fenerbahçe maçından önce Tijana ve Ruffin-Pratt ayrılmıştı. Bugünde Gülşah sakattı ve Elin'de forma giymedi. Orduspor'u sezonun kalan maçlarında neler bekliyor ?


3 maçımız kaldı bu şekilde devam edeceğiz, genç oyuncularımızla. Bu sezon artık bizim için bitti kulübün gelecek planlamasını geç kalmadan acilen yapması lazım ki hem bütçe hemde iyi bir takım kurulmalı ve tekrar Süper lige geri dönülmeli.

''2 kere takım kurduk ve...''


Sezon başı Avrupa Kupası ve ligde kaliteli bir kadroyla mücadele eden Orduspor'un son 3 maçına baktığımızda genç oyuncularla kurulu bir takım var. Bu takımda nasıl bir etki yarattı ?

Olumlu bir etki yarattı deme ihtimalimiz yok tabi ki olumsuz bir etki yarattı. Sıkıntılardan dolayı 2 kere takım kurduk ve takım olgusunu oluşturmakta zorlandık. Herşeye rağmen iyi başladık, iyi de gidecekti ama olmadı. Geçmişten gelen sıkıntılar bazı beklenenlerin de olmamasıyla problemler bizi aşan boyutlara yükseldi.

''Ben bile bu sene Orduspor da olacağımı bilmiyordum''


Yıllardır takımının içindesiniz. Orduspor 2 yıldır play off'a kalarak beklenenin üzerinde performans gösterdi. Bu sezon özellikle ligin
ikinci yarısından sonra doğru gitmeyen şey neydi ?

Orduspor Kadın Basketbol takımı 5 senedir var ve bunun ilk senesi hariç 4 senedir takimdayım. Zaten takım bu sene çok geç kuruldu ama bu bir bahane değildi. Bence çok iyi bir kadro kurmuştuk. Ben bile bu sene Orduspor da olacağımı bilmiyordum. Başka bir kulüple anlaşmak üzereyken bir anda Ordu'da kaldım. Günümüzde artık bütün sporcular profesyonel düşünüyor. Özellikle yabancı oyuncular aidiyet duygusu çok fazla yok ve en ufak problemde bütün haklarını kullanmaya çalışıyorlar. Maddiyatta çok önemli, eğer maddi olarak güçlü değilseniz Süper lig de mücadele etmek çok kolay değil.

''Basketbol kültürü oluşturduğumuzu düşünüyorum''


Takımı 1.lige çıkarıp , ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele eden teknik heyette yer alan birisi olarak Orduspor taraftarlarına ne söylemek 
istersin ?

4 senede burada takımımızı TKBL'den KBSL'ye çıkardık ve 2 sene üst üste play off oynayıp Eurocup'da son 16'ya kaldık. Ve bence en önemlisi Ordu da bir basketbol kültürü oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu çok güzel bişey. Her kulüp sıkıntılı günler geçirebilir, elbet bugünler de aşılacak. İyi bir ekip kurulduğunda Orduspor'un tekrar KBSL ne dönmemesi için hiçbir neden yok. Benim ikinci memleketim Ordu ve bu şehir güzel olan herşeyi hak ediyor.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj
Editör: Haber Merkezi