Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı ve Ordu Büyükşehir Belediyespor güreşçisi olan Recep Kara, Büyükşehir Belediye Başkanlık görevine geldikten sonra Ordu’daki tüm görevlerinden ayrılarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü adına yarışacağını duyurmuştu.

Ordu eski Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz döneminde Ordu’da sporun içinde görevler alan ve Ordu Büyükşehir Belediyespor’a transfer olduktan sonra Spor Daire Başkanlığı görevine getirilen Kara, Ordu Aybastı İlçesi’nde yapılan Güreş müsabakalarının ardından adeta bomba gibi açıklamalar yaptı. Kara: “Orduluların, ülkemin milli sporcusuyum. 30 yılımı ata sporumuzun güreşimizin neferi olarak hizmete devam ediyorum , birçok sporcu kardeşimize rol model olup onları Türk sporuna kazandırdık. Memleketimi şerefimizle gururla temsil ettim, ediyorum.” dedi.

Açıklamalarının devamında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Perşembe Yaylası güreşleriyle ilgili olarak: “Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Perşembe Yaylası güreşlerimizin etkinliğine  Recep Kara’yı davet etmeyebilirsiniz,  Er meydanına ya da  sahaya  giremez diyebilirsiniz. Tribünde yazan ismimi elinizdeki güçle kaldıra bilirsiniz. Ordu Büyükşehir Belediyesindeki görevlerimi bırakmam için her türlü mobbingleri ahlaksızca yaparak bizleri çalışamaz duruma getirebilirsiniz. Birçok Büyükşehir belediyesi’nin spor hizmetleri daire başkanlığı kurmak için yarıştığı bir yerde 2017 yılında kurduğumuz başında daire başkanı olarak görev yaptığım gençlik ve spor hizmetleri daire başkanlığını yıllık izinde olduğum gün verdiğiniz talimat  ile birlikte kapatabilirsiniz.” diyerek tepkisini gile getirdi.

Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada hızını alamayan Başpehlivan Recep Kara, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in kendisine baskı ve zulüm yaptığını iddia ederek: “Sayın Mehmet Hilmi Güler başkanın göreve gelmesinden hemen sonra baskı ve zulüm artarak devam edince bizim Ordu’da kalmamız artık mümkün olmadı. Büyük umutlar ile kurduğumuz güreş kulübümüz ve diğer branşlarım kasıtlı olarak kapatıldı. Şampiyon sporcularımızın içinde bulunduğu yapı maalesef tüm emeklerimiz heba edilerek takım dağıtıldı. Kısa sürede uluslararası alanda ciddi dereceler almıştık. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalyalar çıkarttık. Takım halinde Türkiye şampiyonu olan tüm sporcularım mağdur edildiler. Delikanlı gibi karşıma geçip insan gibi söylersiniz benim ile çalışmak istemediğinizi anlarım ama ne istediniz Ordu’nun, güzel ülkemin, memleketimin genç, yetenekli ve gelecek vaad eden sporcularımızın yetişmesi için kurulan yapıyı kapattınız, yok ettiniz” dedi.

SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM

Editör: Haber Merkezi