Her sene, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteği bu yıl da verildi. Ancak Ordu’da 3 bin 500 çiftçi, Türkiye genelinde ise yaklaşık 10 bin çiftçi belirtilen süreler içinde başvurularını yapmadığı için bu destekten faydalanamadı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destek ödemesine başvurmayan çiftçilere ek başvuru süresi verdi.

170 TL ödenecek

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu; “Ordu’da, alan bazlı gelir desteği için başvuru yapamayan 3 bin 500 hemşehrimize yeni başvuru hakkı getirildi. İlimizde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 120 bin fındık yetiştiricisi var. Devletimiz, her yıl bu üreticilerin tamamına dekar başına 170 TL destek ödemesi yapıyor. Ordu İl Fındık Komisyonumuzca yapılan çalışmalarda 2016 yılı için 3 bin 500 fındık üreticimizin bu desteğe başvuru yapmadığı ortaya çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, çiftçimizin mağdur olmaması için yeni bir başvuru süreci başlattı. 2016/43 numaralı "Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Türkiye genelinde 10 bin çiftçinin daha destek ödemesi almasının yolu açıldı.” dedi.

Ekonomiye büyük katkı

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Çiftçilerimiz 30 Aralık 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları il ve ilçe tarım müdürlüklerinde alan bazlı gelir desteği başvurusunda bulunabilirler. Alan bazlı gelir desteği ile sadece Ordu’ya 277 milyon TL’lik bir destek sağlandı. Bu destek sadece çiftçilerimize değil şehir ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. Şehirdeki tüm esnafımız bu destekten nasipleniyor. Verilen ek süre ile yaklaşık 8 milyon TL’nin daha Ordu’ya gelmesi öngörülüyor. Hükümetimiz ve Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik çiftçilerimizin çıkarlarını en üst düzeyde tutacak şekilde çalışmalar ortaya koyuyor. Ulusal düzeydeki bu çalışmalarda 2017 yılında büyük bir atılım olacaktır.” diye konuştu. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi