Adıgüzel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çocukların astım ilacı yok. Sara (epilepsi) nöbetini engelleyen ilaç yok. Herhangi bir başka hayati ilaç bulunamadığı için hasta ve aileleri yardım istiyor. Onlarca telefon alıyorum. Eczaneleri ve ilgilileri arıyorum, doğruluyorlar.

Hastanelerde malzeme yok. Ameliyat için malzeme bekleyen hastalar evlerine gönderiliyor. Evlerde hem randevu için hem malzeme bekleyen hastalar bekliyor.

Erdoğan kendisinden önceki hastane kuyruklarını örnekliyor. Şimdi ise insanlar evde kuyruk bekliyor. Muayene olmak için her gün onlarca hasta için hastaneleri arıyor, aracı oluyoruz.

Pandemi ile birlikte bizim de önerge verdiğimiz, meclis komisyonunda doğrudan bakana dillendirdiğimiz ve bir süre sonra da uygulamaya giren bir konu vardı. Hastanelerde yoğunluk ve bulaşıcı hastalık riski nedeniyle sürekli ilaç kullanan raporlu kronik hastaların ilaçlarını hastaneye gitmeden doğrudan eczaneden alabilmesi… Biten raporlar için de süre uzatımı uygulaması gelmişti. Bu uygulamanın da ekonomik koşullar nedeniyle kaldırıldığını öğrendik.

Pandemi mi bitti? Hayır. Ancak her nedense bu engeli tekrar koydular. Şu anda hızla bu uygulamanın yeniden yürürlüğe girmesi ve ilaçla malzeme sıkıntısının acilen çözülmesi gerekmektedir.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi