AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde organize edilen ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nun 63’üncüsü Ordu’da gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi tarafından Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcıları, Prof. Dr. Erdal Kanas Karagöl, Mücahit Fındıklı ve Doç. Dr. Seval Mutlu Çamoğlu moderatörlüğünde Ordu’da gerçekleştirilen ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ forumuna belediye başkanları, iş çevreleri, sektör temsilcileri ve ilgililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, forum kapsamında şimdiye kadar 62 ilin tamamlandığını, geriye kalan illerin ise nisan ayı sonuna kadar bitirileceğini kaydetti. 15 yıldır iktidarda olduklarını, bu süre içerinde önemli gelişmeler sarf ettiklerini söyleyen Fındıklı, Türkiye’yi bulunduğu yerden 3 kat daha yukarıya taşıdıklarını ifade etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Batılı ülkelerin Türkiye hakkındaki olumsuz yorumlarına rağmen, 2017 yılında, 7,4 büyüme oranı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen ülke olduğundan bahseden Fındıklı, son 5 yılda dünyadaki en büyük 10 yatırımın 6’sının Türkiye’de gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Proje süreçleri takip edilecek
Ülkenin gelişmesini ve büyümesini hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Fındıklı, önümüzdeki günlerde çalışmalara ivme kazandırılacağını belirtti. AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, çalışmaların tamamen Ordu’nun geleceği hakkında olduğunu ve Ordu’daki projelerin de gözlemlendiğini ifade ederek, “2019 yılında artık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Bundan sonra bakanlar, bürokratlardan veya siyaset dışından kişilerden oluşacak. Dolayısıyla da şehrin siyaset yönünden muhatabı il başkanı, belediye başkanı ve Cumhurbaşkanımız olacak. Biz yaptığımız tüm bu çalışmayı derleyip toparladıktan sonra Cumhurbaşkanımıza teslime edeceğiz. Yeni hükümet sisteminde Ordu artık sizin arzularınız ve istekleriniz doğrultusunda yenilenecek. Cumhurbaşkanı, elinin altında olacak olan beklentiler listesi doğrultusunda talimat verilecek ve o listeyi de 6 ayda bir yenilemek sureti ile bu projeleri bizzat takip edecek. Gelecekte, yeni oluşacak yönetim sisteminde Cumhurbaşkanı, Ordu ile ilgili temel taşlarını kendi tespit edecek. Onun için biz burada bu çalışmaları tamamlıyoruz. Arada yapılması gereken işler ve eksikleri de iller bazında tespit ediyor, Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı rapor halinde teslim ediyoruz. Sonrasında ise ne kadar yol alınabildiğinin tespitini yapıyoruz. Özetle, Ordu’nun beklentilerini Ankara’nın masasına koymak üzere burada bulunuyoruz.” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi