Ordu Durugöl’de Ordu Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve arsası 10 Eylül tarihli Belediye Meclisi toplantısında satışa çıkarıldığını söyleyen Adıgüzel şöyle devam etti; “Anayolun kenarında 17 dönüm paha biçilemez bir alan… Ancak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmayacak bir iş oldu; Belediye Başkanı bu arsayı meclise getirip satışı için oylatıp karar aldırdığı halde, bir özel tv kanalında aslında satmayacaklarını, bu oylamayı deneme için yaptıklarını söyledi. Hatta kendi ifadesiyle kovboy filmlerinde sopanın ucuna şapka takılıp kaldırılır ki kim ateş ediyor görelim dedi. Sanki Belediye Meclisi sıradan bir kahve ortamı. Oranın resmi bir alan olduğunu oylamanın da resmi kaydı olduğunu uzun süre bakanlık yapmış birinin bilmesi lazım. Sayın Hilmi Güler’in deneme yaptığı insanlar kendi AKP’li belediye meclis üyeleri, kendi AKP’li ilçe belediye başkanları. En büyük haksızlığı da onlara yapıyor. Zaten toplantıya girmeden satıştan haberleri dahi yoktu. Oylamaya 60 kişi katıldı. 6 CHP’li üye hayır dedi, 54 Cumhur ittifakı üyesi evet dedi.”

“Sayın Güler kimi deniyor?”

Eğer bizim belediye meclis üyelerimiz deniyorsa halt etmiş. Eğer kendi AKP’li üyelerini deniyorsa ayıp etmiş. Eğer şapkayı benim için kaldırmışsa zahmet etmiş. Çünkü şapkayı kaldırmak yerine telefonu kaldır bize sor biz sana doğru yolu anlatalım. Daha önce de yaptığımız gibi, Yason Burnu’nda hata yaptınız gittik söyledik düzelttiniz. Ünye Çamlık’ta hata yaptınız gittik söyledik düzelttiniz.  Ordu eski terminal binası alanında hata yaptınız söyledik düzelttiniz.  Şimdi burada da hata yaptınız inkar ediyorsunuz. Akpartili Ordu Büyükşehir Belediyesi bir önceki yine Akpartili olan yönetimin icraatlarını sürekli kötüledi. Evet, önceki yönetim kötüydü ama bu yönetim ondan da kötü. Örneğin, eski yönetimin Durugöl’deki yaptığı imar alanlarını önce davul zurnayla iptal etti, sonra bu alanları tekrar imara açtı. Hatta Durugöl’deki alanı yeşil alanları da kapsayacak şekilde genişleterek imara açtı. Madem imara açacaktınız neden iptal ettiniz? İşte dün dediğinizi bugün inkar ettiğiniz için, şimdiden uyarmak istiyorum; TV kanalında ‘satmayacağız’ dediğiniz bu belediye binası arazisini satarsanız bunun bedelini size de yedi ceddinize de ödetiriz. Nasıl ki geçmiş dönemde yönetimin yaptıklarının tazminatını ödemek zorunda kaldığınız gibi.

Burası Ordu halkının. Yandaşa peşkeş çekme alanı değil. Pandemi de okulların yetersiz kaldığı bir dönemde, Sayın Vali okul alanı arıyor. Karşıyaka mahallesinde bir özel okula eğitim alanı olarak verilen kamu arazisini bile son imar planında imara açmaya kalktınız. Bu ve bunun gibi alanların kamu adına değerlendirilmesi gerekir. Yandaş firmalara satması değil.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi