Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe belediye meclis toplantılarına misafir olmaya devam ediyor. İstişare kültürüne büyük önem verdiğini her fırsatta dile getiren Başkan Güler, son olarak Fatsa Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumuna misafir oldu.

Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak bölgenin refahını düşündüklerini ve Fatsa’nın gelecekte çok önemli bir konuma sahip olacağına da dikkat çeken Başkan Güler, “Görevdeki 4 yılın 2 yılı büyük ölçüde pandemi ile geçti. Dünyadaki savaşlar, bölgedeki gerilimler ilginç bir dönemdeyiz. Ama usta kaptan fırtınalı denizde belli olur. Dolayısıyla bizlerde kıymetli meclis birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Bizim karşımızda Ukrayna ile Rusya savaşıyor. Bu savaş inşallah bitecek. Savaş bitince oranın kalkınması için Fatsa’nın alacağı pozisyon çok önemli. Buranın bir lojistik üssü olması önemli. Ünye limanı ile birlikte Fatsa Limanı’nın da ele alınması gündemimizde. Biz bunları klasik belediyeciliğin dışında düşünüyoruz. Biz belediyeciliğe yeni bir tanım getiriyoruz. Bu tanım, bölgenin refahı ve hakkını korumak için” diye konuştu.

Global anlamda geleceğin sorunları hakkında değerlendirmelerde de bulunan Başkan Güler, bunları 3 başlık altında enerji krizi, gıda ve lojistik olarak sıraladı.

Konuşmasında ayrıca Fatsa’ya yapılan sayısız yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Fatsa’nın en önemli sorunu olarak görünen suya kalıcı çözümler ürettiklerini belirtti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi