Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu’da uygulanmaya başlanacak olan kentsel dönüşüm projesini Büyükşehir Belediyesiyle el birliği içinde hayata geçireceklerini, kimse mağdur olmadan projenin tamamlanacağını söyledi.

Tekintaş; kentsel dönüşüm projesinin Büyükşehir ile bir uyum çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğini belirterek; “Şu anda Altınordu Belediyesinin bulunduğu bina da kentsel dönüşüm kapsamında. Dolayısıyla bizim de belirli bir sorumluluk çerçevesinde bu uygulamayı sürdürmemiz gerekiyor. İnanıyoruz ki Ordu 100 yıllık geleceğine damga vurmuş bir meydan kazanmış olacak. Öğretmenler sitesi, otogar ve sanayi  sitesini kapsayan kentsel dönüşüm projesi bir mesken bölgesi üretilmeden hayata geçmeyecek. Kimse mağdur olmadan proje bitmiş olacak.” dedi.

Altınordu Belediyesi’nin bu kapsamda yapacak olduğu çalışmalara da değinen Tekintaş; “Yalı Caminin önünde bulunan tuvaleti yer altına alacağız. Ora tamamen yıkılacak. O bölgede bulunan Lostra Salonundaki boyacılar da Orta Cami civarındaki yeni alana taşınacak. Lostra Salonundaki boyacı esnafını geçici olarak bu meydanda  tutmak istiyoruz daha sonra onlar için kalıcı bir yer yapacağız. Tuvaleti mutlaka yer altına alacağız ve o bölgeyi tam bir meydana dönüştüreceğiz. Ziraat bankasından belediye binasına kadar olan alanda herhangi bir engel kalsın istemiyoruz. İlk işimiz tuvaleti yer altına almak.” diye konuştu.  Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi