Ordu'da özellikle son yıllarda altyapı konusunda önemli adımlar atarak birçok futbolcu yetiştirme konusunda fark yaratan Ünye Gücü Futbol Kulübü'nde 2018 yılında henüz 11 yaşında olan Mehmet Tuğra Yeşilyurt, Beşiktaş Kulübü seçmelerini kazanmıştı. Seçmelerde başarılı olan Yeşilyurt, bir sene sonra ise Beşiktaş altyapısına transfer olmuştu.

Beşiktaş'ın altyapısında eldivenleri alan ve geride kalan sezon U15 ve U16 takımlarında kaleyi koruyan Mehmet Tuğra Yeşilyurt, yeni sezon öncesinde Ordu'ya gelerek Ünye Fücü Futbol Kulübü'nü ziyaret etti. Genç kaleci, kendisini yetiştiren Muhammet Kışla ile de bir araya geldi.

Muhammet Kışla ise bu ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada: 'Tuğra'yı ilk gördüğümde ondaki kalecilik yeteneğini görmüş ve babasının onayını alarak kulübümüz alt yapısında U-11 ve U-12 maçlarında oynatmaya başlamıştım. Başlangıçta kendisi de babası da kalecilik fikrine sıcak bakmıyordu. Ama ısrarla Ünye Gücü FK kaleci formasını ona giydirmiş futboldan soğumasın diye de bazı maçlarda sahada görev vermiştim. Kalede oynadığı zamanlarda bile köşe atışı dışında tüm duran topları frikikleri ona attırıp gol atma zevkini yaşamasına da izin vermiştim ki bu şekilde birçok gol atarak dikkatleri çekmişti. Ve günü gelmiş artık onu Ünye Gücü FK'dan Beşiktaş'a  uğurlamış o bizim yüz akımız gururumuz olmuştu. Şimdi Beşiktaş'ın U-15 ve U-16 takımlarının kalesini koruyor. Az kaldı A Takımın kalesi onu bekliyor. Kısmetse ve nasipse çok büyük bir kaleci olacak. İlk gördüğümde dediğim gibi bugün de bu cümlemde ısrarcıyım. Ve bugün Ünye Gücü FK Kadın Futbol U-17 antrenmanımıza gelerek bizi ziyaret etti. Tuğra Yeşilyurt kaleci fiziği yapmış ki görmeye değer. Maşallah Allah nazardan saklasın. Ele avuca sığmaz bir çocuktu ve şimdi tam bir adam olmuş. Babası sevgili dostumuz Sedat Yeşilyurt onun geleceği için elinden geleni yapıyor. Allah yolunu açık etsin inşallah. Beşiktaş kalecisi olması dışında Milli Takım kalesinde onu görmek inşallah hepimize nasip olur. Başarılar Tuğra.' dedi.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi