Spor camiasının depremzedeler yararına çalışmaları devam ederken, birçok takım hazırlık maçı organize etti. Takımların yapacakları hazırlık maçları öncesinde ise birçok futbolcu ve sporsever, ellerinde bulunan forma koleksiyonlarını ve formaları satışa çıkardı.

2022-2023 sezonunda Kadın Futbol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı forması giyen Ordulu savunma oyunucsuu Melisa Nilgün Keser ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardımcı olmak amacıyla açık artırmada forma satışına başladı. Keser sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Dorukhan Toköz imzalı formayı açık arttırma ile satışa çıkarıyorum. Satıştan elde edilecek gelir deprem bölgesinde kullanılmak üzere Ahbap'a bağışlanacaktır. Açılış ücreti : 10 bin TL'' dedi.

Trabzonspor’un yıldız futbolcularından Dorukhan Toköz ise deprem bölgesinde ve bölgeye yakın yerde bulunan zincir marketlere seslenmişti. Başarılı futbolcu bugün Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’ndaki yardım toplama merkezinde çalışmalar yapan Dorukhan Toköz gıda ve su yardımı istedi. Dorukhan açıklamasında “Arkadaşlar Şükrü Saraçoğlu’ndayız. Gıda ve su ihtiyacımız var depremzedelere yollamak için. lütfen gelirken gıda ve su getirin. Desteklerinizi bekliyoruz.” dedi. Dorukhan Toköz ayrıca açık artırma ile satılması amacıyla Marek Hamšík’in ve kendisinin imzalı formalarını Nef Stadyumu’ndaki yardım merkezimize hediye etti. 

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi