Otobüs firması işletmecisi Hüseyin Karataş, pandemiyle birlikte tüm dünya ekonomisinin olumsuz etkilendiğini ifade ederek; “ Petrol varil fiyatı o dönemlerde 20 dolar fiyatına kadar düşmüştü. Tabi insanlar evlere çekilince tüketim düştü ve akaryakıt maliyetleri düşünce fiyatlar da gerilemişti. Geçtiğimiz haftaya kadar petrolün varil fiyatı yaklaşık 130 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Şuan 110 dolar seviyesinde. Geçen seneden bu yıla bakıldığında yüzde 3,5 kat oranında yani yüzde 340 oranında akaryakıt fiyatları yükseldi.” dedi.

Bilet fiyatları güncellendi

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin otomatik olarak bilet fiyatlarına yansıdığını belirten Karataş; “

Otobüslerin birincil gider maliyeti tabi ki akaryakıt, mazot. Yaz sezonunun gelmesi, okulların tatil olması ve aynı zamanda kurban bayramın geliyor olmasıyla birlikte akaryakıtta fiyatlar yükselince, sektör olarak bizim de bilet fiyatlarını güncellememiz söz konusu oldu. Haziran ayının 15’i ile birlikte bilet fiyatları güncellendi ve fiyatlar arttı. İnşallah iyi bir sezon geçmesini umut ediyoruz. Çünkü pandemi bizi ciddi anlamda olumsuz etkiledi. İnsanların seyahat etmesi kısıtlandı. Yavaş yavaş açılmalar oluyor. İnşallah iyi bir sezon bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

Fiyatlar 2,5 kat arttı!

Akaryakıt fiyatlarına gelen artışın otobüs bilet fiyatlarını etkilediğini söyleyen Karataş; “Ordu’dan İstanbul’a gidişler şuanda 440 TL seviyesinde bilet fiyatları,  Ankara’da 330 TL seviyesinde, Antalya 550, İzmir 500 seviyelerinde. Geçen yıla bakacak olursak yaklaşık 2,5 oranında bir artış oldu. Bunun birince sebebi akaryakıt fiyatlarının artmış olması.

Havayolu ve karayolu taşımacılığında taksit uygulaması yoktu. Bilet fiyatlarının artmasıyla birlikte yakında bu uygulama da gündeme gelebilir. Taksit imkanı temmuz ayında ilerleyen günlerde gündeme gelecektir. Artık vatandaşlarımız 2 veya 3 taksit şeklinde biletlerini alacaklar. İlerleyen günlerde bu uygulamayı görmüş olacağız. Nasıl olacağı bizim için  de sürpriz olacak.” Dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi