Davacılardan Gül Ersan davaya gerekçe olan nedenleri sıralayarak, proje alanının yerleşim bölgesine, okula ve turizm alanlarına çok yakın olduğunu belirterek, ocak için çalışacak olan kamyonlar ve diğer araçların öğrenci servislerinin de kullandığı yolu kullanacaklarını söyledi.

 

“Tarım alanları zarar görecek”

 

Ocağın tarım alanlarına da zarar vereceğini söyleyen Ersan, şöyle devam etti: “Andezit Mermer Ocağı tarım alanı üzerinde planlanmış, o nedenle alandaki fındık ocakları sökülecek ve tarım toprağı da yok edilecek. Proje alanı içerisinde, mahalle halkının yararlandığı kaynak suları var, bu sular kirlenecek. Davalı taraf olan Ordu Valiliği’nin temsilcileri ise kaynak suları konusunda DSİ’den alınan izin belgesine göre böyle bir sorun yaşanmayacağı, yaşanırsa tedbir alınacağını; proje alanına yakın olan evlerde yaşayanların projeye rıza gösterdiklerini; fındık bahçelerinin ve buradaki floranın yaygın olduğunu, yani zarar görse de çevrede çok olduklarını; turizm alanına ise uzak olduğunu belirttiler.”

 

 Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri de  projenin burası için uygun olmadığını, toz ve gürültü nedeniyle bölgenin yaşanmaz bir yer olacağını söyleyerek, projenin iptal edilmesi gerektiğini söylediler. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi