Başbakan Binali Yıldırım, seçim çalışmaları çerçevesinde düzenlenen programlara katılmak için bugün Ordu'daydı. Başbakanlığa ait özel uçakla Ordu-Giresun Havaalanına gelen Başbakan Binali Yıldırım'ı burada Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun ve Ordu protokolü karşıladı. Başbakan Yıldırım daha sonra buradan helikopter ile miting için Giresun’a geçti. 

 

Giresun'daki mitingin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Özgürlük Meydanı'na gelen Başbakan Binali Yıldırım, halka hitap etti.

 

"Adaylarımız hizmet için sabırsızlanıyor"

 

Başbakan Binali Yıldırım, "16 yılda Türkiye'yi tam 3 buçuk kat büyüttük. Ordu dahil tüm illerimize üniversite yaptık. Sağlıkta devrim yaptık.  Teröre ağır darbe vurduk. Bu başarılar sizlerin verdiği destekle oldu. Yine bir seçim arifesindeyiz. Bu seçim tarihi bir seçim. Büyük değişimi 2023 'e taşıyacak seçime gidiyoruz. 16 yıldır Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için çalıştık. Ordu'yu kalkındırmak için çalıştık. 40 yıllık hayal, Ordu Giresun Havalimanı'nı Ordu'ya yaptık. Yapamazsınız dediler ama Ak Parti söz verdimi yapar. Mevcut stadı yıkarak yerine millet bahçesi yapacağız. Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun çalışmaları devam ediyor. Ordu Akkuş üzerinden Güneye bir otoyolu inşa ediyoruz. Bu yolla Ordu İç Anadolu'nun  Akdeniz'e açılan kapısı olacak. Allah Ordu'nun da Türkiye'nin de bahtını açık eylesin." diye konuştu.

 

Yıldırım, 27. Dönem Ordu AK Parti milletvekili adaylarını tek tek sahneye çağırdı. Adaylara başarılar dileyen Yıldırım; " Adaylarımız sabırsızlıkla sizlere hizmet etmeyi bekliyorlar. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

 

Başbakana  düğün davetiyesi verdiler

 

Başbakan Binali Yıldırım'ı düğünlerine davet etmek için alana gelen gelin ve damat ise büyük ilgi çekti. Damat Seyfi Kesik ve gelin Sevda Çakmaz protokolde yer alarak Yıldırım'a davetiye verdi.

 

Fındıkla ilgili açıklama yok!

 

Tüm gözler Yıldırım'ın fındıkla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağındaydı. Fakat, Yıldırım, Ordu'da da Giresun'da da fındıkla ilgili bir şey söylemedi. Yıldırım konuşmasının ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerden sonra ise Yıldırım, iftar için Ünye'ye geçti. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi