Gülyalı Belediyesi’nin adeta elinden alınan eski Gümrük sahasıyla ilgili yaşanan süreci hatırlatan Başkan Tepe, “Etap etap tamamlamayı düşündüğümüz Turnasuyu Yaşam Vadisi projemizin kapalı alan ihtiyacını karşılaması için eski Gümrük sahası olarak da bilinen yıllardır atıl vaziyette bekleyen mülkiyeti Maliye hazinesine ait alanın belediyemize tahsis edilmesiyle ilgili girişimlerde bulunmuştuk. İmarda sanayi alanı olarak gösterilen bu mülkiyetin sosyal tesis alanına çevrilmesiyle ilgili süreci de bizzat yürütmüştük. İşlemlerini sürdürdüğümüz ve kamuoyuyla da paylaştığımız alanla ilgili tahsis işleminin Altınordu Belediyesi’ne gerçekleştiğini şaşkınlıkla öğrenmiştik. Başka bir ilçenin sınırlarında o ilçe belediyesinin yürüttüğü projeye engel olmak istercesine yapılan bu hamle kamuoyundan da büyük tepki toplamıştı. Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık zamana rağmen hiçbir yatırımın yapılmamasını da zaman zaman gündeme taşımıştık. Çoktan hizmete açılması gerekirken bugün hâlâ bu alanın imarıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Altınordu Belediyesi’nden 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili belediyemize talep geldi. Bizler, geleneklerimizin de gereği olarak bize taş atana ekmek atmaya devam edeceğiz ve nereden gelirse gelsin ilçemize yapılacak her yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı sürdüreceğiz. Altınordu Belediyesi’nin belediyemizden talep ettiği bu değişikliği, evrakın meclis toplantımızın olduğu bu hafta itibarıyla elimize geçmesine rağmen ek gündem olarak değerlendirip yerine getireceğiz. Çok geç kalınan yatırımın, 5 senelik süreç dolmadan ilgili belediye tarafından tamamlanmasını ve hizmete açılmasını bir an önce bekliyoruz” dedi.

Başkan Tepe’nin değerlendirmelerinin ardından talep edilen değişiklikle ilgili gündem maddesi komisyonda görüşülmek üzere oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca toplantıda 2023 yılına ait bütçeyle ilgili gündem maddesi de görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi