Kendinizi tanıtır mısınız?

Ordu Üniversitesinde okuyan, eğlenceli içerik üretmeye çalışan biriyim. 2004’ten beri Taha Erkam Baki ile tanışıyoruz. Taha ile çektiğimiz video ilk attığımız gün 1,5 milyon izlenmeye ulaştı. Görüşemediğimiz bir dönem olmuştu. Geçen yaz Ordu’ya döndüğünde ben video çektikçe onu da yanıma almaya başladım ve beraber bir şeyler yapmaya başladık. Bu video o şekilde patlamış oldu. Taha ile tanışıklığım ilkokuldan geliyor.

Taklit durumu nasıl ortaya çıktı?

İnsanlar hep Karadeniz taklidi yapıyoruz gibi düşünüyor ama normal gündelik hayatın içinden gelen bir komedi türü yapıyoruz. İnsanlar Karadeniz ağzını çok sevdi ya da bizim yapmamızı çok sevdi bilmiyorum şuan bu şekilde ilerliyoruz.

Tiyatro geçmişinizin bu duruma katkısı oldu mu?

İlkokulda başladı tiyatro merakım. Bir oyun olsa gözler hep beni arardı. Lisede de devam etti, üniversitede de tiyatro kulübü ile devam ediyor şuanda. Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübündeyim. Oyunlar çıkarıyoruz. Geçen sene 80 Günde Devri Alem diye bir oyun çıkardık. Aynı zamanda bunun sosyal medyaya yansıması çok güzel hissettiriyor bana. İnsanlarla rahat iletişim kurabilmek bana kattığı en güzel şey.

Sosyal medyadaki bu yükselişi nasıl değerlendirmeyi planlıyorsunuz?

2 yıldır içerik üretiyorum. Bunun bir gün bir yere geleceğini biliyordum ama bu şekilde geleceğini düşünmemiştim. Videoyu attıktan sonraki zaman dilimindeki o hızlı süreç beni çok etkiledi. Ama benim amaçlarım ve hedeflerim var. Sadece sosyal medya adına bu işi götürmüyorum ben. Benim en büyük amacım iyi bir yönetmen, senarist ve oyuncu olmak. Bunun yanında da sosyal medyayı da kullanmak istiyorum. Bunun en güzel örneklerinden biri Cem Gelinoğlu oldu. Vine ‘da 7 saniyelik bir video ile çıkıp şimdi BKM’de kendi filmini yazıp çekebilecek potansiyele geldi. Bende bunu istiyorum.

Videonuzun viral olarak yayıldığı o gün neler hissettiniz?

Normalde ben yürümeyi sevmem. O gün eve yürüyesim tuttu. Videoyu da saat 9, 9:30 gibi atmıştım. Videoyu attıktan sonra TikTok’a girdim. İzlenme yarım saat içinde 200 bini geçmişti. Direkt Taha’yı aradım Taha galiba fenomen oluyoruz dedim. Bende beklemiyordum, insan izlenmesini istiyor. Benim en fazla beklentim şuydu kendi videolarımdan, zamanla sırayla gidecek diye düşünmüştüm. İnsanda hep bir sabah uyanayım 1 milyon olsun hayali oluyor, ben bir sabah uyandım video 1,5-2 milyona ulaşmıştı. Onu hiç beklemiyordum.

Bundan sonrası için beğenilmeme kaygısı oluştu mu?

Artık Karadeniz ağzına mı dönmeliyim, nasıl bir yol izlemeliyim diye düşünüyorsun. Dönüp baktığımda insanlar benim profilime girdiğinde en ilk videoma kadar, ben çıkamıyorum profilden ne güzel videolar dediğinde insanlar bunu izliyor diye düşünüyorum.

Tiyatroya mı sosyal medyaya mı ağırlık vermeyi düşünüyorsunuz?

Bence aynı anda gitmeli. Sosyal medya size güç sağlıyor ama tiyatroda sizin iş yapma alanlarınızı arttıran bir yer. Tiyatroda iki an var bir sahneye çıktığınız an bir de indiğiniz an, o çok güzel hissettiriyor. Tüketim çok hızlı insanlar her şeyin hemen olmasını istiyor. Bu tüketime nasıl karşılık verebilirim, daha fazla üreterek. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

Editör: Haber Merkezi