Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  Altınordu Belediyesi birim müdürleri ve personellerine yönelik düzenlenen “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas Ve Usuller Hakkında Yönetmelik” konulu seminerde yaptığı konuşmada, “Altınordu İlçemizi 'Biz bu şehri görmeliyiz' denilen bir ilçe haline dönüştürmeye mecburuz. Bunun için buradayız, bunun için bize bu güç ve görev verildi" dedi.

Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, Altınordu İlçe Yazı İşleri Müdürü Emine Başar, Altınordu Belediyesi birim müdürleri ve personelleri katıldı.


“DEVLETTE EN ÖNEMLİ HUSUS SİSTEMLİ OLMAKTIR”

      
Devlette en önemli hususun sistemli olmak olduğunu belirten Başkan Tekintaş, seminer öncesinde yaptığı konuşmada, “Bugün çok önemli gördüğümüz, ilk adım olarak gördüğümüz bir evrakın, bir dilekçenin belediye ye girişinde evraka dönüşmesinde, gerekli birimlere havalesinde, gerekli işlemlerin yapılması ve bu işlemlerden sonra verilecek olan cevabı ve sonucunun belirlemesi için diğer taraftan da birimler arasındaki yazışmaların hangi esas ve usullerle yapılacağını önümüzdeki süreçte e-imza ile başlayan bu sürecin tamamen elektronik ortamda Altınordu Belediyemizin hem işinin hızlandırılabilmesi hem iş yükünün azaltılabilmesi hem de bugüne kadar kağıt ve benzeri harcamalarla sıkıntılı ortam oluşturulan süreci neticelendirilmesi açısından ne anlam ifade ettiğini görmek üzere ve uygulamada tekniği sağlamak üzere bir eğitim programı planladık. Devlette en önemli husus sistemli olmaktır. Bugün belli bir program çerçevesinde herkesin uyum sağladığı ve iş hızının özellikle yıl sonu faaliyet raporuna yansıdığı bir ortamın oluşturulabilmesi için önemli bir seminerdeyiz” ifadelerini kullandı.


“BİZ OLAYLARA HIZ OLARAK ÖZEL SEKTÖR GİBİ BAKARIZ”



“Biz olaylara hız olarak özel sektör gibi bakarız, uygulama olarak devlet gibi bakarız, sonucu itibariyle öğretmenin öğrencisine not verdiği gibi bakarız” diyen Başkan Tekintaş, “Özellikle birim müdürleri olarak personele aktaracağınız çok şey var. Dolayısıyla bir birimde bulunan her personelin bir müdürün bildiği bilgiyi bilmesi gerekiyor. Diğer taraftan da özel sektör hızında çalışabilecek her türlü bilgi ve donanıma sahip olmamız gerekiyor. Her yılın sonunda bir muhasebe gerekiyor. 2014 yılı bitiyor ve Ocak ayında biz 2014 yılının 9 ayını nasıl geçirdik, 9 ay içerisinde millet adına neler yaptık, belediyenin gelir düzeyini, iş hızını ve belediyenin özellikle belediyecilik deneyimini ne hale getirdiğimizi, nereye kadar yükselttiğimizi ve çok daha önemlisi milleti temsil eden birer kişi olduğumuz için nerelere geldik bunu görmeye çalışacağız”  diye konuştu


“ ÇALIŞMALARIMIZ, İŞİMİZ, GELECEĞİN PLANLANMASI BU MİLLET İÇİNDİR”



Altınordu Belediyesi’ni geliştirmek için birim müdürleri ve personellere büyük görev düştüğünü kaydeden Başkan Tekintaş, “İşimiz millet için, çalışmamız millet için geleceğin planlaması bu millet içindir. Altınordu Belediyesi 19 ilçe içerisinde farklı bir ilçe olmaya, özellikle de Karadeniz'de de 'Biz bu şehri görmeliyiz' dediği bir ilçeye dönüştürmeye mecburuz, bunun için buradayız, bunun için bize bu güç ve görev verildi. Bu görevde hepinizin emeği olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Tekintaş’ın konuşmasının ardından Altınordu Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Dursun Bilgili, seminere katılanlara  resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller ve yönetmelik hakkında sunum gerçekleştirdi. Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi