Geçtiğimiz sezon farklı bir formatta oynanan ve hem Grup hem de Play-Of maçları ile büyüm heyecana sahne olan Bölgesel Amatör Lig’de yeni sezon başlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, yeni sezonda ilk maçlar Ekim aynın son iki gününde oynanacak.

Ordu’yu, Ünye 1957 Spor’un yanı sıra geçen sezon lige katılmayan ancak katılım hakları bu sezona saklı olan Altınordu Belediyespor ve Ulubey Belediyespor temsil edecek. 3 Ordu temsilcisinin de aynı grupta yer almasına kesin gözüyle bakılırken, rakiplerinin ise kim olacağı merak ediliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Lig hakkında ise şu açıklamayı yayınladı. “Bölgesel Amatör Lig'de 2021 - 2022 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. BAL'da bu sezon oynama hakkı olan 278 takımdan 263'ünün başvurusu kabul edildi. Katılacak takımların 249’u geçen sezon BAL'da oynama hakkı olan takımlardan oluşurken, 14'ü geçen sezon TFF 3. Lig'den düşen takımlardan oluşuyor. BAL takımlarının 2021 - 2022 sezonunda müsabakalarını oynayacakları sahaların denetimi yapıldıktan sonra statünün yayınlanması, gruplandırma ve fikstür çekiminin yapılmasının ardından TFF Sağlık ve Bilim Kurullarının onayı doğrultusunda 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde müsabakalar başlayacak. “

SAMET KARADAĞ
Editör: Haber Merkezi