Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk'ün açıklamalarına tepki gösteren Adıgüzel, şunları söyledi; "Biz fındıkta mücadeleyi yükselttikçe boş durmuyorlar, sırayla figüranları sahneye sürüyorlar. Fındığı ve emeği sahiplendiğimiz için, milli bir duruş ile ülkemizin hakkını savunduğumuz için rahatsız olmuşlar. Ne yazık ki bu şahıs Ulusal Fındık Konseyi Başkanı. Adında ulusal kelimesi olan bir kurumun böyle bir anlayışla yönetilmesi kadar vahim bir durum olabilir mi? Bakın bu şahıs 30 Mayıs'ta daha rekolte çalışması tamamlanmadan  800 bin ton fındık rekoltesi açıklayan, 25 TL fiyat beklentisi ilan eden şahıstır. Niyet ortadadır. Bizim emekten yana ülkenin milli değerinden yana olmamız, ayak oyunlarını bozmamız rahatsız etmiş.  Anlamadıkları şey şu. Biz oy hesabı ile konuşmadık. Biz borsada emek satmıyoruz. Kar zarar hesabına kelime tartmıyoruz. Halkımız adına konuşuyoruz. Oy versin vermesin. Zaten biz halk adına konuşmasak, halk kendi konuşsa bu beyler bu şekilde ahkam kesemezler. Yüreği yeten fındık bahçesine gelsin. TMO kapısında fındık beğendirmeye çalışan emekçiye gelsin. İşiteceğiniz sözler ne olacak görürsünüz. 
3 kuruşa ülkeyi uluslararası kartele peşkeş çeken bu beylerin ağzından hiç duydunuz mu? Neden 22 liraya sattığımız fındık yurtdışında markette 250 lira? Ya da yıllardır ülkemin 2 milyar dolar anca kazandığı milli üründen elin oğlu 25 milyar dolar neden kazanıyor? Bu beyler bu katma değer ülkede kalsın diye hangi çabayı göstermiş de, bizim mücadelemizi sorguluyor. Türkiye’de fındıkta tüm milli cephe olarak hep yabancı karteli sorguladık. Aslında asıl suçlunun kartel olmadığını, bu yerli taşeronları olduğunu bir defa daha ifade ediyorum. Çünkü bu Truva atları olmasa, kale içten yıkılmasa bize hiç bir şey olmaz. 

"Üretici TMO'ya fındık beğendirmeye çalışıyor”
Bütün bu süreçte Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanından da hiçbir ses duyulmuyor. Sahadaki oda başkanlarımız mücadele ediyor elinden geleni yapıyor. Fakat aynı enerjiyi aynı etkinliği Genel Başkanında göremiyoruz ve TMO fındık alımına başladı. Şimdi kartel ve taşeronlarının piyasa hareketlerinden sonra TMO eziyeti başladı. Üretici şimdi de TMO'ya fındık beğendirmeye çalışıyor. Gün gelecek bütün zulümler bitecek." Dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi