Boztepe, her mevsim ağırladığı binlerce turiste, kenti kuş bakışı görme fırsatı sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, Boztepe'nin cazibesini artırmak amacıyla geçen yıl yöresel ürünlerin satıldığı 27 ahşap büfe kurdu. Trafiğe kapanan gezi alanı, yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemesiyle konforlu bir ortam sunulan Boztepe'ye, bu yaz, yöresel yemeklerin sunulduğu sosyal tesis de kazandırıldı.

Kentteki en önemli çekim merkezlerinden birinin Boztepe olduğuna işaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Buraya hem teleferikle hem de arabayla çıkılıyor. Dolayısıyla turist sayısında büyük bir artış var. Günlük ortalama 6-7 bin kişi teleferikle, bir o kadar da arabayla çıkıyor." dedi.

Buraya kazandırdıkları sosyal tesisteki restoranı, çok iyi aşçılarla zenginleştirdiklerini belirten Güler, "Aynı zamanda kendimiz aşçılık eğitimi vererek tarihte bilinen ama günümüze kadar ulaşamayan yöresel lezzetleri ortaya çıkarttık. Burası aynı zamanda yiyecek açısından da damak zevki açısından da önemli bir yer oldu." ifadelerini kullandı.

Güler, Ordu'da Boztepe gibi gezilebilecek 155 nokta seçtiklerine dikkati çekerek, kentte birbirinden güzel yaylalar, kanyonlar, parkların yanı sıra Yoroz Tepesi, Perşembe Yaylası, Yason Burnu gibi öne çıkan noktalar bulunduğunu kaydetti.

"Biz burayı gördüğümüz için çok şanslıyız"

Şehirde yaşayan Yetkin Kurucu, doğası, yeşilliği, havası, deniziyle Ordu'nun, Karadeniz Bölgesi'nin incisi olduğunu belirterek, gezdirdikleri misafirlerin buradan memnun ayrıldığını anlattı.

Antalya'dan gelen Mehmet Öztürk ise arkadaşının daveti üzerine Ordu'ya geldiğini dile getirerek, "Gerçekten çok güzel, harika bir yer. Farklı bir atmosferi var. Burayı gördüğümüz için çok şanslıyız. Boztepe'ye teleferikle çıktık. O da buraya ayrı bir hava katmış. Gelmeden önce duymuştuk ama o duyguyu yaşamak ayrı bir şey. Herkesi buraya bekliyorum, burayı yerinde görmelerini tavsiye ederim." diye konuştu. AA

 

Editör: Haber Merkezi