Başkan Tepe mesajında şöyle devam etti; “Tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesi olan bugün, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile zafer kazanabileceğinin tarihsel ispatıdır.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele sürecinde vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı milletimiz; kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dünya tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele örneği ortaya koymuştur. Bu inançla Anadolu’nun her noktasından teker teker sökülüp atılan düşman kuvvetleri, hiç beklemediği bir bozguna uğrayarak mutlak bir yenilgi almışlardır.

Millet olarak hem bizden öncekilere, hem de gelecek nesillere taşıdığımız sorumluluk çok büyük, bir o kadar da gurur vericidir. Geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik, beraberlik şuuru içinde hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecek, aynı zamanda bizden sonraki nesillere de gurur ve onur duyacakları bir vatan bırakmak idealiyle gece gündüz demeden çok çalışacağız.

Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” Dedi Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi