Futbola Soyaspor’da başlayan Barkın Arslan, 6 sezon Soyaspor Gençlik formasını giydiği dönemde 17 yaşındayken BAL’da forma giymişti. Arslan kısa bir süre Fatsa Belediyespor ile antremanlara çıktıktan sonra üniversite için gittiği Kütahya'da Çukurköy, Kümaşspor, Moymulspor, Çamlıcaspor formaları giydi.
Geçtiğimiz sezon Moymulspor bu sezonda Armin İnşaat Çamlıcaspor ile Kütahya Süper Amatör Lig'de şampiyonluk yaşayarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselmenin sevincini yaşayan Barkın Arslan, şampiyonluk kutlamasının ardından memleketi Ordu'ya geldi. Orta saha, defansif ve ofansif anlamda sol tarafta oynayabilen 22 yaşındaki Barkın Arslan ile yaşadığı başarıları sıcağı sıcağına konuştuk ve çok özel bir röportaj yaptık.

Kütayha'da 2 sezondur şampiyonluk yaşıyorsun. Bu şampiyonluklara geçmeden önce Kütayha'da futbol oynama serüvenini anlatır mısın?


Liseyi bitirdikten sonra Ordu'da 1 sezon daha Soyaspor Gençlik forması giydim. O dönem üniversiteye hazırlanmaya devam ediyordum. Sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Besyo bölümünü kazandım. Kütahya'da hem okul hem de futbol anlamında birşeyler başarmak istiyordum ve futbola Kütayha'ya devam ettim.

Kütahya futboluna önce hangi takımla tanıştın, bu güne kadar Barkın Arslan'ın Kütahya'daki geçmişi nasıl oldu?


İlk başta Tavşanlı İlçesi'nin bir takımı olan Çukurköyspor ile anlaştım. Bir sezon oynadım ve başarılı olarak kendimi iyi tanıttığımı düşünüyorum. Ertesi sezon fabrika takımı olan Kümaşspor ile anlaştım ve devre arasında ilk şampiyonluğumu yaşadığım Moymulspor'a geçtim. Sezon sonunda Bölgesel Amatör Lig'e yükseldik. BAL'da tekrar takımla anlaştım ancak futbolda olabilecek şeyler oldu. Bir uyuşmazlık yaşadım. Geçmişe dönüp baktığımda pişmanlık yaşamadım desem yalan olur..


İlk şampiyonluğunu geçen sezon Moymulspor'da yaşamıştın. Senin için nasıl bir tecrübe oldu?


 
Moymulspor'a geçen sezon devre arasında gitmiştim. Mahalle takımı ancak iyi şartlara sahip. İbrahim Sarızeybek gibi değerli bir başkanları var. Elinden gelenin herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bize orada Moymullu gibi davranarak sahip çıktılar. Olumlu olan herşeyin sonunda şampiyonluk gelmişti.


Peki ya Armin İnşaat Çamlıcaspor'a transferin nasıl gerçekleşti?



Moymulspor'dan ayrıldıktan sonra Erhan Horosanlı, Hasan Orça, Ahmet Cengiz ve Serkan Özçam gibi beni tanıyan isimler bana sahip çıktı. Onlar beni beğenince bende onları kırmak istemedim ve Armin İnşaat Çamlıcaspor'a transfer oldum. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda mutlu bir son yaşadım. Moymulspor'da olduğu gibi güzel bir ortam vardı. Tanıdığım insanlarla beraber olmak benim için bir avantajdı. Şampiyonluk kutlamasında da taraftarlarımızla güzel bir sevinç yaşadık. Bu duygular çok güzel, her futbolcunun yaşamasını isterim.


Ordu'da futbol oynarken, üniversite için Kütahya'ya gittin ve 2 şampiyonluk yaşadın. İki ilde de futbol oynayan birisi olarak değerlendirmen nasıl olur?


Buradan ayrılırken ilk başlarda bir hüzün vardı. Neden Ordulu olarak burada çok fazla futbol oynayamıyoruz ya da değer görmüyoruz düşüncesi vardı. Ben üniversite için gittim ama Ordulu oyunculara özellikle Ordu'da sahip çıkılmadığı gerçeği var. Bunu dışarıya gidince daha iyi anladım. Dışarıdaki adam her zaman değerlenir diye bir söz var. Ben her Ordu'ya tatile geldiğimde insanlar gördüğünde tebrik ediyor, şampiyonluklarımı kutluyor. Yüzüme bakmayan insanlar yüzüme bakmaya başladı.


Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Bölgesel Amatör Lig'e yükselen bir takımın parçası oldun. Kişisel olarak hedeflerin neler?



Armin İnşaat Çamlıcaspor'da güzel bir ortam var. İstenildiğim sürece burayı bırakmak istemiyorum. Sonuçta futbol bu, oturup konuşuruz. Eğer devam edersem elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyorum.





Okulda da artık son yılına geldin. Üniversite'yi bitirince futbol hayatında ne gibi bir değişiklik olacak?



Futbolda çok büyük konuşmak yanlış olur ancak ben Ordulu olarak Ordu'ya başarılar getirmekte mutluyum. Ordu'ya dönüp futbola Ordu'da devam etmek istemiyorum. Futbol olarak Ordu'daki futbol piyasası Marmara ve Ege'nin altında. Ordu'ya gelirsem ve 'Bu bizim Barkın' dedikleri sürece gelişemem ama 'Bu çocuk başarılı, 2 defa şampiyonluk yaşamış' gözüyle bakılırsa o zaman değişir. Bu şartlarda da kalbimizin ve vicdanımızın duyguları ağır basarsa Orduspor neden olmasın. ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ /ÖZEL
Editör: Haber Merkezi