Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman, “ Siyasi şov eşliğinde camiye çevrilen İstanbul'un kıymetlilerinden Ayasofya'nın engin kubbesi, yine ve yeniden nankör sözlerle kirletilmiştir. Camiye çevrildiği gün Diyanet İşleri Başkanı'nın büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmasının ardından bu kez bir başka imam, onun açtığı yoldan gitmiş ve aynı nankörlüğü sürdürmüştür. Ayasofya'daki 29 Mayıs'taki hafızlık konulu programda Mustafa Demirkan adlı imamın ülkemizin kurucusu Atatürk'e lanet okuması toplumda adeta infial yaratmıştır.

Utanmaz imam, "Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir..." diyerek içindeki Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını kusmuş, buna da dini alet etmiştir. Bu cüretkarlıktan daha acı olan ise devletin başında bulunan Cumhurbaşkanı'nın küfürden farksız bu sözleri huşu içinde dinlemesidir. Atasına sevgisi ve vefası hiçbir zaman azalmayan Türk halkı, bu hakarete her mecradan tepki göstererek gerekli mesajı verse de Atatürk'ün aziz hatırasının ve Cumhuriyet'in her zaman koruyucusu olan Eğitim-İş olarak, elbet bize de iş düşmüştür.

Yine de biz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeki eğitim neferlerinin oluşturduğu Eğitim-İş olarak, sana da sana bu hadsizlik için cesaret verenlere de sorduğun sorunun cevabına ulaşmanız için harekete geçtik. Bugün itibariyle hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, istediğin cevapları alana kadar sürecin takipçisi olacağımızı, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz!” dedi. Haber Merkezi

 

 

                                                                                             

                                                                                                                                    

                                                                                                             

                                                                                                             

Editör: Haber Merkezi