Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz şöyle devam etti; “Vergilerimizle maaşını ödediğimiz bir cami imamı akıl almaz bir şekilde başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyetin kurucu kadrolarına lanetler yağdırıyordu. Daha vahim olanı ise bu aymazlığı ve hadsizliği Cumhurbaşkanı başta olmak üzere çok sayıda üst düzey kamu yöneticisinin gözlerinin içine bakarak ve kimsenin itiraz etmeyeceğini bilerek yapmış olmasıydı. Hatta itiraz etmek bir yana muhtemelen bu tavırlarının destekleneceğini ve iltifatla karşılanacağını dahi düşünmüş olmalıydı. Öyle de oldu. Yapmış olduğu akıl almaz,  beddualara siyasi iktidarın sahipleri belki açıktan destek vermedi ancak bu lanet okumalara karşı adım da atmadılar. Tüm kesimlerin tepkisini çeken bu sözlere karşı siyasi iktidarın sözcüleri birkaç hamasi sosyal medya paylaşımı yaptı, bunun dışında ses de çıkarmadı. Çıkarmalarını da kimse beklemiyordu zaten.

“Mücadelemize devam edeceğiz”

Bu rahatsızlık, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinden duyulan rahatsızlıktır. Onlar bağımsızlık değil,  güç odaklarının himayesinde saltanatları sonsuza dek sürsün isterler.  Bu karanlığa karşı verilen aydınlanma ve laiklik mücadelesinden duyulan rahatsızlıktır. Onlar, kurdukları sömürü düzeni ve iktidarları sonsuza dek sürsün diye çaresiz bırakıldığı için sormayan, sorgulamayan ve koşulsuz itaat eden insanların yaşadığı ülkeler isterler. Bu rahatsızlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin her gün uykularını kaçırmasından duyulan rahatsızlıktır.  Bu rahatsızlık, her tür ayrımcı ve baskıcı politikaya karşı kadınların eşitlik ve hak mücadelesinden duyulan rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık, her tür güç aygıtının kullanılmasına rağmen Boğaziçi’nin direnişinden duyulan rahatsızlıktır.  Memlekette güzel olan, iyi olan, yarın için umutlarımızı artıran ne varsa ondan rahatsız olan kesimlerin bu saldırılarına sessiz kalmayacağız. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyetin kurucu kadrolarına ve değerlerine karşı yapılan bu saldırı aslında yaşamımıza ve geleceğimize karşı yapılmıştır. Bu sayede kurmak istedikleri düzeni meşrulaştırmak istemektedirler.

Kirli ilişkilerle ülkeyi yönetmeye çalışan, çıkar gruplarıyla içli dışlı olup emekçilerin sesini duymayan, baskının hakim olduğu bu düzene teslim olmayacak eşit ve özgür yarınlar için mücadelemize devam edeceğiz. Mustafa Kemal ATATÜRK’ü lanetleyenleri, toplum da tarih de affetmeyecektir! Eğitim Sen Ordu Şubesi olarak tüm eğitim ve bilim emekçilerini ve halkımızı yaşamımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.” Dedi. Haber Merkezi

 

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Editör: Haber Merkezi