Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol projesinin Ordu’da hızla devam ettiğini belirterek, proje kapsamında Ordu’ya 15 milyon TL aktarıldığını belirtti.

Akkuş’tan başlayıp ve Giresun Paşa Konağı Yaylası’na kadar devam eden projenin Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde devam ettiğini belirten Yüce; “Akkuş ile Paşa Konağı’ndaki güzergah en kısa zamanda tamamlanacaktır. Ordu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Yeşil Yol’da basında bahsedildiği gibi negatif bir durum söz konusu değil. Samsun’da hiçbir sorun yok, bütün STK’lar destek veriyor. Hepimiz doğacıyız ve bu yolun bitirilmesini istiyoruz.” dedi.

“700 kilometre tamamlandı”

Ordu ve Giresun’da da hiçbir sorun olmadan herkesimin destek verdiğini ifade eden Yüce; “Rize’de Kavrun Yaylası’na kadar olan bölgede bir sorun yok. Kavrun ve Samizdal yaylaları arasındaki sorun Yeşil Yol sorunu gibi lanse ediliyor. Yaylar arasındaki vatandaşların sorunları Yeşil Yol’a verilen tepki gibi gündeme getiriliyor. Bu sorunun kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. TV’lerde gösterilen sorunların Yeşil Yol’la alakası yoktur. Yeşil Yol’da 2 bin 600 kilometre olan ve Samsun’dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı’na kadar devam eden ana hattın şu ana kadar 503 kilometresini yaptık. Bu sene de 200 kilometresini gerçekleştiriyoruz, Aralık ayı sonunda net rakamları ilan edeceğiz.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi