ORDU HAVA LİMANI

 

2011 yılında temeli atılan ve 2014 yılında bitmesi planlanan havaalanı zamanında bitirilemedi. 2014 29 Ekim'de açılacak denmesine karşın yine yetişmedi. 2014 yılının mart ayında hizmete açılacağı bildirilen hava limanı şimdi mayıs ayı sonunda açılacak denmesine karşın, alt ve üst yapıdaki birçok eksik yüzünden bu yıl tarifeli uçuş beklenmiyor.

 

KARADENİZ-AKDENİZ YOLU

 

Ordu'yu İç Anadolu'ya ve Akdeniz bölgesine bağlayacak olan 200 yıllık Dereyolu projesi başladı ancak bir türlü bitmedi. 3 yıl önce başlandığında gayet hızlı giden, 2013 Martında bitirileceği vaat edilen, ancak bu gün  bir dert yumağı halini alan Dereyolu güzergâhında istenen çalışma temposu yakalanamadı. Yolun ne zaman biteceği ve kalitesi tartışılıyor.

 

ORDU ÇEVRE YOLU İNŞATI

 

Yolun temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından 2012 yılında atıldı. Projenin 700 iş gününde bitirilmesi planlanmıştı.   Yol bittiğinde Ordu trafiğinde rahatlama geçiş yapan araçlarda da yakıt tasarrufu sağlayacak. Yolun bitirilmesi kamulaştırma ve güzergah değişiklikleri ile gecikmektedir.

 

LİMAN VE DENİZ ULAŞIMI

 

Ordu kıyısı olduğu halde limanı olmayan ender illerden birisidir. Altınordu'daki iskele ve Fatsa iskelesi dışında yük indirme bindirmeye müsait bir liman yoktur. Ordu fındık üretiminde ilk sırada olmasına karşın ihracatını daha çok karayolu ve Trabzon limanı üzerinden yapabilmektedir. Ordu kruvaziyer turizminden de yararlanamamaktadır.

 

DEMİRYOLU VE RAYLI TAŞIMA

 

Ordu son yıllarda ulaşım ağı konusunda ciddi yatırımlar almaktadır. Önce Karadeniz Sahil Yolu, Havaalanı, Çevre Yolu ve Karadeniz-Akdeniz yoluyla bu yatırımlar devam etmektedir. Batımızdaki komşumuz Samsun’a kadar ve güneydeki komşularımız Tokat ve Sivas’a kadar demiryolu gelmişken Ordu’da bulunmamaktadır. Ordu’ya demiryolu getirilmesinin tam zamanıdır.

 

ORDU ÇAMBAŞI YOLU


Ordu sahilinden 60 kilometrelik mesafede olmasına karşın yaz ve kış turizminin merkezi Çambaşı'na ulaşım sorunu bitmedi. Altınordu-Kabadüz-Çambaşı Yolu yıllardır sorun olarak duruyor. İhalesi üç yıl önce yapılmasına karşın yolun henüz yüzde 5'i bile tamamlanmış değil. Kayak merkezi ve yayla turizmi açısından cazip olan bu bölgeye tur otobüsleri girememektedir.

Editör: Haber Merkezi