Sınav boyunca öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için 09.30 ila 13.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan, bir milyona yakın öğrencinin gireceği ve TEOG yerine bu yıl ilk kez yapılacak LGS süresince araç gürültüsü ve dikkat dağıtıcı ses yapılmaması, gürültüye neden olabilecek etkinliklerin bir süreliğine durdurulması ile ilgili tüm yurttaşlardan duyarlı davranmaları bekleniyor.

 

Çağrı yaptı!


Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Seçim çalışmalarıma katılan tüm arkadaşlarıma talimatımdır: Yarın liseye geçiş sınavı yapılacak. Hiçbir sesli aracımız sınav süresince çalışmayacak, zaten stres içinde olan çocuklarımız rahatsız edilmeyecektir.” diyerek seçim çalışmalarına ara verilmesine yönelik çağrıda bulundu.

 

Sorumluluk bilinciyle hareket edilsin!


Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken de öğrencilerin geleceğini belirleyen sınavlar esnasında tüm vatandaşların sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak çocukların geleceğini düşünerek gürültülü seçim propagandalarına ara verilmeli, eğitim ve öğretim yapılan saatlerde okul önlerinde yüksek sesle müzik, korna ve klaksonun çalınmaması gerektiğine dikkat çekmişti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi