Ordu’nun şehir terası Boztepe’de çalışmaları devam eden Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi’yle ilgili bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Tamamen doğayla uyumlu olacak proje kapsamında, mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait 11 bin 159 metrekare alan üzerinde toplam 11 dairelik ve 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoran için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor” dedi.

 

Boztepe turistlerin ilgi odağı oldu

 

Karadeniz’in en önemli cazibe merkezlerinden ve dünyada bir kente hakim olma noktasında ender zirvelerden biri olarak gösterilen Boztepe’nin artık yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı haline gelmeye başladığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Boztepe’ye ulaşım konusunda Teleferik büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu kapsamda karayolu ulaşımını konforlu hale getirerek daha da kolaylaştırmak amacıyla 3 şeritli sıcak asfalt yol çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Şimdi de tamamen doğaya uyumlu olacak Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projemizi hayata geçiriyoruz. Ordu mimarisinde ve her katı ayrı daire olacak şekilde 227 m²lik 3 adet, 3 katlı A tipi villa ve 2 adet 228 m²lik tek daireli dubleks B tipi villa yapılıyor. 2 kat olarak projelendirilen restoranın toplam büyüklüğü ise 603 m² olacak. Restoran bölümüyle birlikte balkon, teras ve çocuk oyun alanları da yer alacak” diye konuştu.

 

Özel orman alanı korunacak

 

Boztepe’nin cazibesini artıracak projelere imza atmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yılmaz,  “Burada yapılacak Macera Park Projesi için de yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Toplamda 11 dönümlük bir alan üzerine uygulayacağımız ve her yaş grubuna hitap edecek proje kapsamında zorluk derecesine göre kolay, orta, zor ve çok zor olmak üzere 4 adet ağaç arası oyun parkurları ve çocuk parkuru bulunacak.  Pentatlon alanı, 11 metre yüksekliğinde dev salıncak, yürüyüş ve oturma alanları, atlama kulesi ve zipline yapılacak. Macera Park Projemiz sayesinde hem hepimizin bildiği özel orman alanını koruyup kollayacağız hem de bu alanı vatandaşlarımız ve turizmin istifadesine sunacağız” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi