Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, TÜİK verilerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Ordu Türkiye’de 69’uncu

“Türkiye İstatistik Kurumu, il bazında, kişi başına düşen milli gelir rakamlarını açıkladı. Buna göre Ordu, Türkiye genelinde 69’uncu, Karadeniz’de ise maalesef son sırada yer aldı. 2015 yılında 54’üncü sıradaydık, şimdi 69’a düştük. 2015 yılında 7 bin 186 dolar olan kişi başına gelirimiz, şimdi 4 bin 841 dolara geriledi.

Kimlerin cebine aktardınız?

Her bir hemşehrimiz, 6 yılda, 2 bin 345 dolar kaybetti. Bu tablonun sorumlusu olan iktidara soruyoruz: Ordu halkının cebinden çaldığınız 2 bin 345 doları, kimlerin cebine aktardınız? Ordu’yu her alanda geriye götürmenin, halkımızı fakirleştirmenin hesabını nasıl vereceksiniz? Bu rakamlar hem iktidar için hem de Ordu’yu yönetenler için bir utanç vesikasıdır.

Mahkûm değilsiniz

Ordu halkına sesleniyorum: Kendi cebini doldurup, sizin cebinizi boşaltan bu iktidara mahkûm değilsiniz. Bu kötü tablo Ordu’nun kaderi değildir. İnşallah ilk seçimde iktidar olacağız. Ordu’yu her yıl geriye götürenlere inat, güzel şehrimizi Karadeniz’de bir yıldız gibi parlatacağız. Sizden çalınan her bir kuruşu, misliyle sizlere iade edeceğiz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi