Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Hilmi Güler, “Bütçe sadece rakamların açıklanması değil işin felsefesi, çalışma programımız, ileriye dönük bakış açımız, aynı zamanda faaliyetlerimizin değerlendirilmesidir. Ordu’yu maddi ve manevi anlamla kendi kendine yeten bir il yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımız açısından baktığımızda da kentiyle gurur duyan bir kent olmasını istiyoruz. Bu nedenle bütçenin ana teması da bu. Kendi kendine yeten, huzurlu, yaşanabilir bir il. Bunu yaparken de fırsat eşitliği sağlamak istiyoruz.” dedi.

 “Yol medeniyettir. Yol yaparak aynı zamanda ekonomileri buluşturuyoruz. Yaptığımız çalışmalarla 30 ayda 1438 km uzunluğunda yol yaptık. Bu çok iddialı ve önemli bir rakam. Bunu yaparken asfalt plentlerimizi, taş ocağımızı kendimiz aldık.

Makinalarımızı kendimiz aldık. Bu tamamen Ordu malı bir çalışma. Bunu sizlerle birlikte yaptık. Bu yeni model. Kiralamadık mal sahibi olduk. Fiyat artışlarını da göz önüne aldığımızda kendi işini kendi yapan bir şehir olduk. Geliştirdiğimiz asfalt tekniğiyle 3 ay yapılan asfalt çalışmasını 10 aya çıkardık. Yani bizde asfalt mevsimi 10 ay sürüyor. 1570 metre yağmur suyu menfez temizliği yapıldı. 1822 adet yağmur suyu mazgalı temizlendi. 13 bin 547 metre yağmur suyu hattı yapıldı. Bu çalışmaları hayat sürerken, hayatı durdurmadan yaptık. Zor şartlar altında belediyeciliği başarıyoruz. İlave borç yüküne girmeden 30 ayda 1200 km içme suyu ve kanalizasyon hattı döşedik. 80 adet iş makinası alarak araç parkımızı genişlettik. 272 mahallenin içme suyu hattı yetersizdi. 2021 yılında bu sayı 91’e düştü. 2023 yılına kadar su sıkıntısı yaşayan mahalle kalmamasını hedefliyoruz. Su kayıp kaçak oranını yüzde 56’dan yüzde 36’ya düşürdük. Bu yıllık 6 milyon metreküp su demektir. Bu da Fatsa’nın bir yıllık suyu. Maliyeti düşürdük. Kendi su sayaçlarımızı üretiyoruz. 12 bin 137 tane sayaç ürettik ve diğer illerden talepler oldu. 19 ilçede 19 tane saha yaptık. İlçelere 102 adet oyun grubu yerleştirdik. Okul bahçeleri yapıyoruz. Araç filomuzu 4 kat güçlendirdik. Daha temiz bir Ordu için 7 olan temizlik araç sayımızı 28’e çıkardık. Tarım ve hayvancılıkta 15 bin üreticiye ulaştık. 12 milyonluk yatırımla il ekonomisine 72 milyon TL katkı sağladık.

Bu topraklarda her şey var. 14 bin dekar atıl araziyi tekrar üretime kattık. Yeni ürünler denedik. Örtü altı yetiştiriciliğini teşvik ediyoruz. Süt evleri açtık. Biyo-inovasyon merkezi kurduk. Bir dokudan 400-500 doku elde etmek mümkün. Türkiye’de 600 mağazada Ordu yumurtası satılıyor. Sadece fındık değil ona kardeş ürünler de ilimizde yaygınlaşacak. Nostaljik tranvayı hizmet sunduk. Modern durakları Ordu’nun her yerine koyduk. Trafiğin durmadan akacağı kavşaklar yaptık.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi