Bu yıl daha güçlü teknolojik imkânlar ve profesyonel bir ekiple vektörle mücadele çalışmalarını yürütecek Büyükşehir Belediyesi, uygulanacak yöntemleri ve kullanılacak son teknoloji ürünü olan ekipmanları, düzenlediği törenle basın mensuplarına ve vatandaşlara tanıttı.  Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’da geçmiş yıllarda sürekli sorun olan sivrisineklerle ilgili geçen yıl kayda değer bir şikâyet almadıklarını söyledi.

 

"Yaz rahat geçecek"

 

Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak vektörle mücadele çalışmalarını en üst seviyeye taşıdıklarını belirterek; “Birçok hastalığın bulaşmasına neden olan vektör ile mücadeleyi il genelinde en etkili şekilde yapmak amacıyla üç yıllık hizmet alımı gerçekleştirdik. Türkiye’de ve Avrupa’da örnek olabilecek teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış, profesyonel bir ekip oluşturduk. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde konuşlandıracağımız ekiplerimiz ile bahar aylarında larva alanlarına; yaz döneminde ise tüm vektörlere karşı 24 araç, 39 personel, 117 ekipman ile il genelinde 700 bin hektar alanda, ilaçlama yapacağız” dedi.

 

Vektörle mücadeleyi artırmak amacıyla yapılacak çalışmaların CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) üzerine aktarılacağını söyleyen Başkan Yılmaz; “Üreme alanları, ilaçlama zamanları ve dozları bu sisteme kaydedilmek üzere hangi zamanlarda sinek ve sivrisinek yoğunluğunun olacağı tahmin edilerek gerekli önlemler alınacak. Bu sayede tüm hemşehrilerimiz rahat bir yaz dönemi geçirmiş olacak” şeklinde konuştu. Ordu Yorum

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi