Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Yazılım A.Ş. (ORYAZ), Ordu başta olmak üzere diğer şehirlerin de dijital dönüşümünü sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.

AYKOME yazılımı birçok ilin ilgisini çekti

Bu kapsamda yazılım çalışmalarını sürdüren ORYAZ Ar-Ge ekibi, AYKOME Müdürlüklerinin koordinasyonunda kazı yapmaya yetkili kurum ve kuruluşlar ile diğer ilgili kurumların yanı sıra 19 ilçeyi aynı dijital uygulamada birleştiren, yer altı tesisatlarını Z koordinatıyla takip edebilen, harita ve sayısal tabanlı ülkemizin en kapsamlı AYKOME yazılımını geliştirdi. ORYAZ tarafından geliştirilen bu yazılım diğer illerinde ilgisini çekti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma

Görüşmeler ve incelemeler sonucunda AYKOME yazılımı için Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma imzalandı. Bu kapsamda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne uygulama hakkında eğitim programı düzenlendi. 15-18 Mart 2023 tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen eğitime Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesinden bir mühendis ve Fen İşleri Dairesine bağlı AYKOME müdürlüğünden Aykome Müdürü ve 2 personeli katıldı.

Eğitimde katılımcılara Ordu Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürü Muhammed Kılıç ve ORYAZ A.Ş. mühendisleri tarafından uygulama hakkında bilgiler verildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi