Ordu Büyükşehri Belediyesinin ESC Programı kapsamında şu anda uygulamakta olduğu 3 Gönüllülük Projesi bulunuyor. ESC, daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek, dezavantajlı insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara yanıt vermek için gençleri bir araya getiriyor. Topluma yardım etmek, öğrenmek ve kendilerini geliştirmek isteyen gençler için ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunan programın faaliyetleri; çevreden sağlığa, spordan sosyal dâhil etmeye, dijital teknolojilerden kültür ve insani yardımlara kadar geniş̧ bir yelpazeyi kapsıyor.

ESC prgramına davet

Ordu Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda 18-30 yaş aralığında, daha önce uzun dönem (2 aydan fazla) bir ESC projesine katılmayan, yurtdışında gönüllülük projelerinde görev almak isteyen, takım çalışmasına hazır, sosyal projelerde çalışmak isteyen, Avrupa’yı tanımak, farklı ülkelerden gençlerle tanışmak ve yabancı dilini geliştirmek isteyen gençlerin Avrupa Birliği Gönüllülük projelerine katılmaya davet etti.

18-30 yaş aralığında olmak, tercihen temel seviyede İngilizce bilmek ve tercihen yeşil pasaport sahibi olmak olarak belirlendi. Başvurular 26 Mart 2023 saat 17.00’de sona erecek.

Başvurular için başvuru formu, Europass formatında Motivasyon Mektubu (İngilizce ve PDF) ile birlikte CV’nin (İngilizce ve PDF) [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor.

Proje kapsamında katılımcılara gidiş-dönüş seyahat, vize, sigorta, yurtdışı kuruluşta barınma ve cep harçlığı sağlanacak.

Başvuran gençler arasında proje kontenjanı dahilinde mülakatla seçim yapılacak. Gönüllülük faaliyetleri mayıs, haziran, temmuz, ağustos aylarında gerçekleştirilecekken program kapsamında gönüllülük faaliyetleri Hırvatistan, İspanya, Portekiz, Romanya, Yunanistan'da hayata geçirilecek.

Proje ile ilgili detaylı bilgilere http://esc.ordu.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi