Orduspor Kadın Basketbol Takımı’nın galibiyet serisi son buldu. Kendi sahasında adeta yenilmez armada olan ve ligin ilk 8 haftasında Durugöl Spor Salonu’nda oynadığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Potanın Menekşeleri, 9.hafta maçında Çankaya Üniversitesi’ne farklı mağlup oldu.
Maçın başında yaşanan skorboard arıza nedeniyle yarım saat geç başlayan karşılaşmaya Orduspor Kadın Basketbol Takımı, Tuğçe-Doğa-Sümeyya-Yanique Gordon ve Şebnem ilk 5’i ile parkeye çıktı. Maçım ilk periyorunda 23-24 geride olan Orduspor, ikinci periyotta ise farkın açılmasını engelleyemedi ve ilk yarıya 30-49 skor dezavantajı ile girdi. Üçüncü periyotta bir az olsun toparlanan Menekşeler son periyot öncesi farkı 12’e kadar düşürdü. Son çeyrekte 3’lüklerle etkili olan Potanın Menekşeleri farkı 5′ kadar indirmesine rağmen birçok pozisyondan boş hücumla dönerek evindeki ilk ligdeki ise 5.mağlubiyetini aldı 69-75

Orduspor’da Tuğçe Kanat 19 sayı, Sümeyya 14 sayı, Yanique 12 sayı, Şebnem ise 11 sayı ile çift hanelere çıkarken mağlubiyete engel olamadı. Konuk ekipte ise İlknur Dumlu 21, Hande Çelebi 15, Maryam Gültekin 11 sayı atarken eski Ordusporlu Marcedes Walker 11 sayı 13 ribaund ile galibiyeti getirdi.
Orduspor Kadın Basketbol Takımı, ligin 10.haftasında Cuma günü deplasmanda Mersin Üniversitesi ile karşılaşacak.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi