Şahin, "Üstelik ortaya attığınız afaki projeleriniz Ordu halkı üzerinde tedirginlik yaratmaktan öteye gitmiyor. Her gün partimize gelen insanlar tedirginliklerini bizimle paylaşıyor,bizi muhatap alıyor. Ordu halkı böylesi bilgisiz ve beceriksiz bir yapıyı hak etmiyor" dedi.

Yediden altıya inen milletvekili sayımız Büyükşehir olmakla birlikte neden beşe inmiştir, diye soran Şahin şu görüşleri dile getirdi:

"Bugün ilimiz göç veren iller arasında Sivas ve Kastamonu’dan üçüncü sıradadır.Nüfusun hızla eridiği ilimizde köylerimiz adeta terk edilmiş durumdadır.Yaptığımız ziyaretlerimizde köy okullarımız ve sağlık ocaklarımızın ağır ve samanlık olarak kullandığını görüyor,çok üzülüyoruz. İnsanlarımızı alternatif ürünlere yönlendiriniz.Fındık bahçelerini keserek mavi ladin,gül ve kivi dikimini teşvik ettiniz.Köylünün ürünleri ellerinde kaldı.İnsanlarımıza ürün pazarlamasında destek vermediniz,yalnız bıraktınız,şu anda üreticimiz çaresiz durumdadır. Ziraat mühendislerimizden aldığımız bilgiler ve hazırladığımız raporlarla,bu ürünlerin üretimden pazarlamaya kadar olan her türlü plan ve projesini hazırladık.Bu mağduriyeti gidereceğiz.Bu konuda bilgi almak isteyen üreticilerimizi parti binamızda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Fındık üreticisinin istediği fındıkta lisanslı depoculuk yasası çıktığı halde uygulamaya koymadınız.Fındık üreticisini mağdur etmeye devam ediyorsunuz.CHP olarak fındık borsasını Karadeniz de kurmaya söz veriyoruz."

Üretime yönelik yatırım yok

"İlimizde yaptığınız yatırımların hiç biri üretime yönelik değildir.Şehrimizde çocuklarımız asgari ücretin bile altında 300-500 TL gibi ücretlerle çalışmaktadır.Gençlerimizin hiç biri orduyu gelecek vadeden bir il olarak görmüyor."

işsizlik yüzde 10.74

"Resmi rakamlara göre işsizlik %10.74 tür.CHP iktidarında bütün çalışanlar sendikalı ve güvenceli çalışma şartlarına kavuşacak işsizlik %5 in altına çekilecektir.Bize göre taşeronluk sistemi ve işçi kiralama çağdaş bir köleliktir.Bu tür uygulamalara derhal son verilecektir.Karayollarındaki 6500 taşeron işçinin kazandığı mahkeme kararı uygulanacak . Adı büyük,kendi minik ilimizin nüfusu Büyükşehir olduktan sonra neden 50 bin azalmıştır.Sokaktaki her vatandaşımız bunu biliyor ve keşke elimiz kırılsaydı diyor."

Ordu  YORUM

Editör: Haber Merkezi