“Kumbaşı, limanı ve balıkçıları neden kaderine terk ediliyor?” diyen CHP Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar, “Burada gece giriş ve çıkışlar denetlenmediği için alkol alımı, silah atımı ve hırsızlık gibi sorunlar yaşanıyor. Bununla ilgili kooperatif üyelerinin yetkili bütün makamlara müracaat etmiş olmalarına rağmen limana bir tane bile güvenlik görevlisi verilmemesinin sebebi nedir? Sorunun çözümü için illa büyük olayların mı cereyan etmesi gerekmektedir? Çöp sorunu ve balıkçı barınağının temizliği evlere şenlikken, limanın yeterli kapasiteye sahip olmadığı ise aşikârdır. Lakin kıyı balıkçıların bir nebze olsun rahatlamasına vesile olacak iskele bütün müracaatlara rağmen neden betonlaşma işlemine tabi tutulmamaktadır. Bu konularla ilgili yetkilileri bir an önce göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Tekrar soruyoruz”

“2 Mart’ta bir soru sormuştuk, şimdi tekrar soruyoruz!” diyerek daha önce gündeme getirdiği iddiayı yeniden ele alan Akpınar, “Altınordu Belediyemiz mevcut kadrolu avukat var iken, AKP İl Başkanı Sayın Uğur Çelenk’e hangi nedenle 40 bin TL avukatlık ücreti ödenmiştir? İktidar partisinin il başkanının ve Altınordu Belediyesi’nin yaptığı ne kadar doğru ve ne kadar etiktir? İktidar partisi il başkanı Sayın Uğur Çelenk diğer 19 belediyemizden de avukatlık ücreti almakta mıdır?” ifadelerini kullandı.

 

“Projeler ne oldu?”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a seslenen İlçe Başkanı Akpınar, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı bülteninde ‘Sözümüzü tutmadık, şunu da yapmadık dediğimiz proje yoktur.’ diyorsunuz. Sayın Yılmaz, 30 Mart 2014 seçim beyannamenizde Ordu’ya modern hayvan pazarı, oditoryum, kütüphane, opera, balıkçı barınağı, edebiyat parkı, kapalı çarşı projeleri, şehir fındık müzesi, saat kulesi, melet ırmağı kıyı düzenlemesi, belediye önü araç alt geçit projesi gibi projelerin sözlerini vermiştiniz. Bu projeleri, proje olmaktan çıkardınız mı?” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi