Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle, kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

Bakanlıkça başlatılan proje kapsamında  Çamaş ilçesi Budak Köyünde "Fatma Bacı Köy Evi" adıyla köy yaşam merkezi kuruldu.

Çamaş ilçesi Budak Köyünde kullanılmayan Budak İlkokulu, Mahalle Muhtarı Orhan Taş'ın girişimleri ile aynı okuldan mezun olan ve Fatsa ilçesinde avukatlık yapan Ahmet Canbaz tarafından tüm müştemilatı onarılmış ve yeni haline kavuştu. Bahçe ve çevre düzenlemesi ise mahalleli işbirliği ile yapılmış olup, bundan sonra doğacak ihtiyaçlar doğrultusunda, İlkokul, kurs merkezi, tarım ve hayvancılık ile İlgili eğitimler, toplantı, düğün, davet, eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alana dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuldu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi