2022-2023 sezonunda Ordu 1.Amatör Lig C Grubu'nda mücadele eden Kumruspor, kendi sahasında Çamaşspor ile karşı karşıya gelmişti. Çamaşspor karşılaşmada 1-0 öne geçerken, Kumruspor ise penaltıdan skoru eşitlemiş ancak 43.dakikada Çamaşspor tekrar öne geçmişti. Bu golün ardından yan hakemin kararı ile gol iptal edilirken bu karar sonrasında ise saha içinde Çamaşspor ile hakem arasında yaşananlar haftaya damga vurmuştu.

Çamaşspor futbolcuları orta hakem Mehmet Şengül ile yan hakemin uyuşmazlığından dolayı nizami golün iptal edilmesine yoğun tepki gösterirken hakem itirazların ardından Çamaşsporlu üç futbolcuya kırmızı kart çıkardı. Çamaşspor kaptanının saha içerisinde sahadan çekme isteğini ile Mehmet Şengül'ün iki takımın futbolcuları sahadayken maçı bitirmesi ise tartışmaları beraberinde getirdi. Çamaşspor cephesinden ise konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı. İşte o açıklama:

''27.11.2022 Pazar günü Ordu 1.Amatör Lig 5.haftasında Kumru İlçe Sahası'nda oynanan Kumruspor-Çamaşspor müsabakasının 43.dakikasında müsabakanın hakem triosunun yaşamış olduğu anlaşmazlık sonrası yaşanılan olaylar ve kulübümüze karşı müsabakanın hakemi tarafından alınan kararlar bizleri derinden üzmüştür. Müsabakanın hakemlerinin iletişim sorunu yaşaması dolayısıyla yaşanan olayda tek sorumlu olarak kulübümüzün gösterilmesi kabul edilemez. Üst liglerde görev alan ve Ordumuzu il dışında temsil eden hakemlerimizin, bugün göstermiş oldukları performans, müsabaka içindeki almış oldukları yanlış kararlar (kale vuruşundan ofsayt bayrağının kaldırılması, futbolcuya yanlış kart gösterilmesi, ihraç ettiği oyuncunun sözü üzerine müsabakayı iptal etmesi) devamında kendi yaşadıkları anlaşmazlık sonucu vermiş oldukları karar sonrası yaşanılan olaylar kulübümüze, oyuncularımıza, camiamıza zarar vermiştir. Geçmiş yıllarda da kulüp olarak mücadele verdiğimiz Ordu 1.Amatör Ligi'nde, müsabakada görev alan orta hakem tarafından kulübümüz zarar görmüştür. Bu durumun bilinmesine rağmen tekrar tekrar aynı hakemin müsabakamıza verilmesi, yaşanılan bu olaylar sonrasında kulübümüze karşı bir art niyetin olduğu düşüncesini ortaya çıkarmaktadır. Taraflı, tarafsız kamuoyu önünde ve çeşitli iletişim kanallarındaki görsel, yazılı basında paylaşılan gönderilerde haklılığımız görülmektedir. Bu konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğimizi ve hakkımızı gerekli kurumlar aracılığı ile savunacağımızı bildirmek isteriz. Kulübümüz olarak ev sahibi takım Kumruspor yönetimi, oyuncu ve taraftarlarına göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ederiz.''

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi