Çambaşı A.Ş ve Ordu Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, Karadeniz'in en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Çambaşı'nda ikinci kayak tesisi için çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Şenocak, Göndeliç Tepesi'ne kurulacak yeni tesisle bölgeye elen turistlerin daha yüksek kar kalitesi ile keyifli vakit geçireceğini vurguladı.

Turizm için çok önemli

Şenocak, "Ordu Kayak Kulübü ve Çambaşı Yatırım AŞ yönetim kurullarının yaptığı etüt çalışmaları sonucunda, Çambaşı kayak tesisinden yaklaşık 1000 metre daha yüksek olma özelliğine sahip, Göndeliç Tepesi'nin kayak sezonunun daha uzun süre olacağının öngörülmesi üzerine; Çambaşı Yatırım AŞ olarak 7 Eylül 2021 tarihinde Ordu Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yaptığımız müracaatla birlikte süreç başladı. Ordu Valimiz Tuncay Sonel ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’in konuya gösterdikleri ilgi duyarlılık ve takipleri ile Turizm Bakanlığının görevlendirdiği elemanlar tarafından 14 Mart 2022 tarihinde bir keşif yapılıp olumlu görüş verilen Göndeliç Tepesi Kayak Tesisi ile ilgili; ikinci kez 8-9 Aralık 2022 tarihinde üzeri kar kaplı iken kayak pistlerinin nereden başlayıp nerede biteceği ve teleskinin hangi güzergâhtan geçeceği konusunda çalışmalar yapıldı.Büyükşehir Belediye Başkanımızın görevlendirdiği eski Kayak Kulübü Başkanı Fevzi Turan, Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Otel Müdürü Özden Özcanlı, Turizm Bakanlığının keşif çalışması için görevlendirdiği Hasan Sağlam ve  benim Çambaşı AŞ Kayak Kulübü ve Çambaşı AŞ. Yönetim Kurulu adına katılımım ile, ikinci kayak tesisinin temelleri atılmıştır. 2010'da başlayan kayak tesisi ve otel yatırımlarının önemli bir devamı olan Göndeliç Tepesi Kayak Tesisi, Çambaşı Tesisimizde kar yeterli olmadığında ülkemizden ve yurt dışından ilimize gelecek kayak severlerimizi, kayak yapmadan dönmemeleri konusunda çok önem arz edecek olup, Çambaşı karayolumuz ve yeni yatırımlarla birlikte diğer oteller tesisler ve aktivitelerle birlikte Göndeliç Tepesindeki yeni tesisin devreye girmesi ile bölgemiz, ülkemizin ve dünyanın ilgi odağı olacaktır” dedi.

Şenocak’tan teşekkür

Şenocak, tesisin yapım süreciyle ilgili çok kıymetli destekler aldıklarını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: “30 Kasım 2022 günü ilave alan ile ilgili ÇED raporumuz için olağanüstü bir çaba ve hızla desteğini esirgemeyen Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğüne, Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne, Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne, Ordu Paşaoğlu Etnografya ve Müze Müdürlüğüne, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Kabadüz Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ve Ordu Şube Müdürlüğüne, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ve personeline, geçmiş belediye başkanlarımıza, valilerimize, geçmişten bugüne emeği geçen tüm vekillerimize, konuyu hassasiyetle takip eden Milletvekilimiz Şenel Yediyıldız'a, Ordu Valimiz Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve değerli Yardımcısı Celal Tezcan’a, Çambaşı Yatırım A.Ş. çalışanlarına, ORBEL’e, Turizm Bakanlığımıza WYNDHAM GARDEN Çambaşı Yatırım A.Ş ortakları ve Ordu kayak severleri adına teşekkür ediyoruz."  Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi