Korgan Belediyesi Çiftlik Mahallesi’nde geleneksel olarak organize edilen Hıdırellez Şenliği’nin 21.si düzenlendi. Şenliğe katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, “ Bu kültürlerimizi, bu değerlerimizi bundan sonrada yaşatacağız. Bu çerçevede cami ve cemevi ayrımı olmaksızın, her gittiğimiz ortamda bu türlü teşekküllere yardım edeceğimizi huzurlarınızda tekrar söylüyorum” dedi.

Ordu Milletvekili İhsan Şener, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Ak Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Sait Korgan ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı şenliklerin açılışında konuşan Başkan Enver Yılmaz, siyasetçi olarak kendilerine düşen görevin, mozaik halinde olan bu toplumun kültürel dinamiklerinden olan kültürleri, değerleri yaşatmak olduğunu söyleyerek, “Bu çerçevede cami ve cemevi ayrımı olmaksızın, her gittiğimiz ortamda bu türlü teşekküllere yardım edeceğimizi huzurlarınızda tekrar söylüyoruz. Nitekim Orduda cemevi yapımı ile ilgili şuan, burada da bulunan dernek yöneticisi arkadaşlarımız, bizzat bizleri ziyaret etmek suretiyle, hem seçim öncesi, hem de seçim sonrası ziyaretlerinde destek talepleri olmuştu. Onlara da yüksek sesli ve basın huzurunda destek yapacağımızı söylemiştik. Sözümüzün tekrar arkasındayız. Ordumuzda nerede bir cemevi yapılacaksa, onun destekçisi olacak bir Büyükşehir Belediye Başkanı var karşınızda. Her zaman destek olacağız, camimize de, cemevimize de destek olacağız” dedi.

İlk Cemevini Hizmete Açan Belediye Başkanı, Sayın Başbakanımızdır…


Türkiye’de ilk cemevinin o dönemde İstanbul Belediye Başkanı olan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “ Buna yönelik de saygıdeğer Genel Başkanımız ve Başbakanımızın 1994 yılında İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yaptığı uygulamayı hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz ilk cemevini Türkiye’de yapan Belediye Başkanı sayın Başbakanımızdır. Orduda ilk cemevini yapan Belediye Başkanı Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ve Ünye Belediye Başkanımızdır. Bizlerde toplumumuzdaki bu mozaiğini, bu ahengini, bu kültürel zenginliğini koruma anlamında yapılması gereken ne kadar hizmet varsa hepsini yapacağız. Bu türlü şenliklerimize destek olacağız. Nitekim bugün ben buradayım, Salı günü de Gürgentepe’deki Hıdırellez şenliklerinde olacağım. Oradaki hemşerilerimizle, oradaki kardeşlerimizle aynen sizlerin burada bulunduğu gibi birlikte olacağız. Eğlencelerine iştirak edeceğiz. Yapmış oldukları çalışmalara Büyükşehir olarak destek olacağız” şeklinde konuştu.

Meslek Edindirme Kursları Açacağız

Konuşmasının devamında kadınların ve annelerin bu toplumun baştacı olduğuna vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Başta hanım kardeşlerimiz olmak üzere; zira Mayıs ayı Anneler günümüz, geçtiğimiz haftalarda kutlamış olduğumuz 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile birlikte ön plana çıktığı günlerimizdir. Bir günle yad etmek, anmak istemiyoruz. Bizim için kadınlarımız, bizim için annelerimiz her gün baş tacımızdır. Her gün korunması ve kollanması gereken değerlerimizdir. Önümüzdeki günlerde de başta Korgan ilçemiz olmak üzere, saygıdeğer Belediye Başkanımıza, Büyükşehir imkanlarıyla oluşturulacak meslek edindirme kurslarını Korgan ilçemize açmak suretiyle, kadınlarımıza, gençlerimize iş ve istihdam konusunda yardımcı olacağız. Meslek edindirme kursları açacağız, kültür merkezleri yapacağız, yol yapacağız, su getireceğiz, velhasıl vermiş olduğumuz bütün sözleri günü gününe takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son olarak ta organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sizlerle beraber kardeşler topluluğu olarak birlikteliğimizi yerine getirme konusunda gayret göstereceğiz. Bugün burada, bu güzel şenliklerimizin organizasyonuna ev sahipliği yapan Korgan Belediye Başkanımız Tuncay Kiraz’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 21. Si düzenlenen Hıdırellez şenliklerimizin bundan sonra da daha güçlü ve görkemli kutlanması, daha katılımın yüksek olması ve çevredeki bütün kardeşlerimizin bu anlamda toplanması hususunda biz elimizden gelen gayreti göstereceğimizi söylüyorum. 22. Hıdırellez şenliklerinde buluşmak temennisiyle hepinize saygılar sevgiler sunuyorum, hayırlı günler diliyorum” dedi.

Coşkulu bir kalabalığın katıldığı şenliklerde Çiftlikliler sahneye çıkarak gönüllerince eğlendiler. Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a katılımı ve katkılarından dolayı bir plaket sundu. Çeşitli gösterilerin sunulduğu şenlikte semah grubunun yaptığı gösteri ise büyük ilgi gördü.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi