Altınordu Belediyesinin ev sahipliğinde Altınordu ilçe müftülüğünce düzenlenen programa Başkan Aşkın Tören, İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Burada konuşan Başkan Aşkın Tören, Diyanet mensuplarının 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak sözlerine başladı.
Din Görevlileriyle böylesine anlamlı bir günde bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Tören "Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle siz kıymetli hocalarımızı misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Altınordu’muzda görev yapan din görevlilerimizi temsilen, bu mekâna teşrif eden siz kıymetli hocalarımıza hoş geldiniz diyorum. Sizlerin aracılığıyla ilimizde görev yapan bütün Diyanet mensuplarımıza ve değerli ailelerine selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Burada bulunan kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm imamlarımızın, müezzinlerimizin, Kur'an kursu hocalarımızın, vaiz, vaize, müftülerimiz ve tüm diyanet mensuplarının, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Camilerin medeniyetimizde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tören, "Camilerimiz bizim medeniyetimizin mihengidir. Bizim, Türk milletinin tarihi yolculuğunu anlamak, örfümüzü şekillendiren ruhu görmek istiyorsak camilerimize bakmak yeterli. Biz, Türk milleti olarak, işte bu ruhla cem oluyoruz. Ruhumuz, zamanı ve mekanı aşmak istercesine, tekbirler eşliğinde camilerden kanatlanır. Tam da bu sebeple; Mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan tüm hocalarımızdan, buradan birkez daha Allah razı olsun diyorum" diye konuştu. Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi