Ordu Yorum/Celal Yıldız

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün de katkılarıyla ‘Çanakkale 100. Yıl Müzesi’ Ordu’ya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gezisi tır Ordu’da yaklaşık bir hafta kalacak. Atatürk Anıtı’nda olan Çanakkale gezici müze tırı önümüzdeki günlerde Ordu Lisesi karşısındaki fuar alanına taşınabilir. 100. Yıl Gezici Tır Müzesi’nin açılışında devlet protokolünden sadece Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak’ın olması dikkatlerden kaçmadı.


Bayar, “Ordululardan bu ilgiyi bekliyoruz”



Gezici tırın Ordu’da bir hafta kalacağını ve vatandaşların ücretsiz olarak bu müzeyi gezebileceğini söyleyen Başbakanlık Basın Enformasyon Samsun Müdürü Tahsin Bayar, “Bu müzenin amacı Çanakkale ruhunu korumak. Özellikle Çanakkale’ye gitme imkanı olmayan vatandaşlar için bu müze çok önemli. Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığını özellikle gençlere göstermek istiyoruz. Bu zamana kadar gezdiğimiz illerde ilgi beklediğimizden fazlaydı. İnşallah Ordu’da da bu ilgiyi bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Uslu, “Ordu 54 durağımız”



Ordu’nun Müze’nin gezdiği 54. İl olduğunu belirten Çanakkale 100. Yıl Gezici Tır Müzesi Genel Koordinatörü ve Müze Sorunlusu Bahadır Uslu, “Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü sponsorluğunda tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz. İlk olarak Batman’dan yola çıktık. Pazar gününe kadar Ordu’da olacağız. Müzemizde 4 bine yakın malzeme var. Ordululara Çanakkale’yi getirmek istedik. Tüm Orduluları ücretsiz olarak bu müzeyi gezmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Toparlak, “Çok duygulandım”


Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlar için bu müzenin bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydeden Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Müzeyi gezdik ve çok duygulandık. Önümüzdeki günler milli ve manevi duyguların güçleneceği projeleri harekete geçirmek istiyoruz” açıklamalarını yaptı.


Öğrenciler duygulandıklarını kaydetti


Müzeyi gezen öğrenciler ise müzeden çok etkilendiklerini ifade etti. Ordu Lisesi öğrencisi Yaşar Efe Çeliktaş, “Müzeyi gezerken tarihimizle gurur duyduk. Bundan 100 yıl öncesine gittik ve duygulandık. Buna benzer bir müzeye Anıtkabir’de gitmiştim. Çanakkale’ye gitme imkanım olmamıştı ilk fırsatta gideceğim” dedi. Müzeyi gezdikten sonra manevi duygularının kabardığının altını çizen Ordu Lisesi öğrencisi Oğuzhan Yıldız, bu müzeden sonra Çanakkale’ye muhakkak gideceğini bildirdi.
Editör: Haber Merkezi