Pandeminin getirdiği tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen her geçen yıl hizmet standardını yükselttiklerini ifade eden Başkan Tepe, “Hep birlikte zor bir ekonomik süreçten geçiyoruz. Her geçen gün yaptığımız tüm yatırımların maliyeti, aldığımız ürünlerin maliyetleri artıyor. Belediye gelirlerimiz azalıyor ancak bizim doğru stratejimiz sayesinde hizmetlerimiz her geçen gün artırarak devam ediyor. 47 yılda yapılan imar uygulaması çalışmalarının toplamından daha fazlasını 2 yılda yaptık. Belediye tarihinin en büyük beton yol ihalesini 2022 yılında gerçekleştirerek ulaşımda kronikleşmiş büyük sorunları aşmayı bildik. 2021 yılına kadar 13 km’lik beton yol çalışması yaptık. 2022’deki 5 km’lik hedefimizi de tamamlayacağız. Turnasuyu’nda açtığımız yeni imar yolları bölgeye inşaat ve emlak hareketliliği getirdi. İmarda hiçbir usulsüzlüğe geçit vermeden sağlıklı bir kentleşmenin önünü açtık. Sıfırdan yaptığımız Ceren Özdemir Parkı ve Sağlık Parkı’yla birlikte elden geçirerek sil baştan yenilediğimiz 19 Eylül Çocuk Parkı mahallelerimizi çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl yaptı. Yöresel Ürünler Pazarı’nı faaliyete geçirerek belediyemize gelir sağlarken bölgenin ürünlerinin pazarlanmasına da ön ayak oluyoruz. Bunun yanında bu yıl sonu itibarıyla üst yapı çalışmalarına başladığımız, prestij projemiz Turnasuyu Yaşam Vadisi’nde %50’lik kısmı bitirdik. Gülyalı’da başlayan değişim ve dönüşüm özel sektör yatırımlarını da ilçemize çekmeye başladı. İlçemizin her bir noktası şantiye alanına dönmüş durumda” dedi.

Kamu yatırımlarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Tepe, “Merkezi yönetim yatırımlarının yakın takipçisiyiz. Göreve geldiğimizde Çikolata Park’ın durumu ortadaydı. Buradaki girişimlerimiz kısa zamanda sonuç vererek, çürümek üzere olan bir yatırımın adeta hayata tutunmasına vesile olduk. Büyükşehir Belediyemiz Ordu Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı projesini kısa zamanda tamamlayarak önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Bu alanda içerisinde şu anda misafirhane olarak kullanılan belediyemize ait taşınmazı hiçbir bedel ve engel çıkarmadan verdik. Kütüphanenin içler acısı konumuna ve durumuna da el atarak eski belediye hizmet binamızın 2 katını Kültür ve Turizm Bakanlığına kütüphane yapılmak üzere, 2 katını da Milli Eğitim Bakanlığına Halk Eğitim kursları için tahsis ettik. Kadınlarımız kurslarını sürdürüyor, üretime katılıyor. Kütüphane de çok kısa zaman sonra hizmete girecek. Doğalgaz konusunda tüm işlemleri yakından takip ederek bürokratik kısımları hallettik. 2022 yılında ilk kazmanın vurulmasını heyecanla bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımları doğrultusunda ilçemize 3 adet tesis kazandırılması hedefleniyor. Bunun 2’si için Ürümbey Mahallemizde belediyemize ait 7.720 m2 arsayı tahsis ederek yatırımı ilçemize çekmeyi başardık. Ayrıca diğer tesis alanı için Turnasuyu Mahallemizde imar sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz” dedi.

Birileri durumdan rahatsız oluyor

Gülyalı’da 30 aydır siyaset üstü anlayışla hizmet üretmeye çalıştıklarını ve Gülyalı’nın gelişime katkı sunacak her projeye destek olmaya özen gösterdiklerini açıklayan Başkan Tepe, “Bugüne kadar göz ardı edilen, çözüm için cesaret gösterilmeyip ötelenen bütün sorunlara kararlılıkla neşter vuruyoruz. İlçenin gelişiminin önündeki engelleri teker teker ortadan kaldırıyoruz. Siyaset üstü bir anlayışla, hizmetin nereden geldiğine bakmadan Gülyalı’ya yatırımlar kazandırmanın derdindeyiz. Bugüne kadar uzlaşmacı ve hizmet odaklı yaklaşımımız neticesinde belediyemiz eliyle yürüttüğümüz çalışmaların haricinde kamu ve özel sektör yatırımlarını da Gülyalı’ya çekmeyi başardık. Bizlere bu görevi layık görenler Gülyalı’nın değişiminden, yaşanan dönüşümünden oldukça memnun. Ancak bir de siyasi kaygılarla yolumuzu kesmeye çalışan, Gülyalı’ya yatırım açıklandıkça perde arkasından bu yatırımları engellemeye çalışan bir kesim var. Bu kesimin marifetlerini Balıkçı Barınağında gerçekleştirmeye başladığımız modernizasyon projesinde ve Turnasuyu Yaşam Vadisi projemiz içerisinde değerlendirmeye çalıştığımız Gümrük binasıyla ilgili süreçte görmüş olduk. 30 yıldır atıl bekleyen, kimsenin el atmadığı Gümrük binasıyla ilgili proje geliştirdiğimizde ve 36 yıldır Gülyalı Belediyesi’ne ait olan Balıkçı Barınağındaki soruna neşter vurduğumuzda yaşanan engellemeleri hayretle izledik. Gülyalı’nın gelişiminden rahatsız olanları, Gülyalı’nın geleceğine ipotek koymaya çalışanları esefle kınıyorum. Bilerek çatışma çıkarmak istiyorlar, biz çatışmaya değil çalışmaya geldik. Çalışmalarımıza engel olmak isteyen, sekteye uğratmak isteyenler oluyor. Sürekli bir gündem yaratıp oyunbozan olmam isteniyor, günlük gündemlere değil Gülyalı’nın geleceğini ilgilendiren projelere zaman ayırıyorum. Biz her ne engel çıkarılırsa çıkarılsın hizmet için gayret edeceğiz. Bugüne kadar attığımız her adımda, karşımıza çıkan her engeli görerek yanımızda olan Gülyalı halkına ve Ordu kamuoyuna yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Yarım kalanları da tamamlamak için elimizi taşın altına koyuyoruz

Kötüyü iyiye, iyiyi güzele, güzeli de mükemmele çevirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Tepe, “Yalnızca bu dönemde yapılanları-yaptırılmayanları ele almak istemiyorum. Başlanıp yarım bırakılanları da tamamlamak istiyorum. Örneğin Gülyalı’nın, Gülyalılının kanayan yarası haline dönüşen yüksekokul meselemiz var. 2015 yılında temeli atıldıktan sonra çürümeye terk edilen fakülte inşaatını tamamlamak için elimizi taşın altına koyuyoruz. Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız üzere, fakülte inşaatının tamamlanıp eğitim faaliyetlerinin başlaması için Gülyalı Belediyesi olarak 1 milyon TL vermeye hazırız. Bu konuda kamuoyu oluşturup konuyu sürekli gündemde tutuyoruz. Bu büyük yatırımın kazandırılması için her görüşten Gülyalılının bir araya gelerek ortak hareket etmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi