Sağlıklı ve beyaz dişlerin, insanlar arasında estetik açıdan oldukça önem taşıdığını söyleyen Medical Park Ordu Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Dt. Tuğçe Serdaroğlu, daha beyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma işlemlerinin, son yıllarda diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan ve kolay tedaviler olduğunu söyledi.

Dt. Serdaroğlu dişlerin neden beyazlığını kaybettiğiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Çocukluk döneminde dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, bebeklik döneminde veya anne karnındayken maruz kalınan bazı antibiyotikler, günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler (sigara, çay ve kahve gibi boyayıcı maddeler) ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerde renklenme yapabilir. Dişlerde oluşan bu renk değişimi iç renklenme ve dış renklenme olarak ikiye ayrılır. İç renklenme, dişin içine nüfuz etmiş ve fırçalama ile giderilemeyen lekelerdir. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer. Beyazlatma işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur. Dış renklenme ise diş yüzeyine sigara, çay, kahve ve kola gibi boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diş taşı temizliği ve sonrasında bu lekelerden kurtulmak mümkündür. Farklı renklenmeler, farklı tedaviler gerektirir.”

Kısa sürede renk 3-4 ton açılabilir

Diş beyazlatma yöntemlerinin uygulama tekniğine göre iki farklı türe ayrıldığını söyleyen Dt. Tuğçe Serdaroğlu, “Ofis ortamında bir saat içinde gerçekleştirilen power bleaching; beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir. Evde diş beyazlatma (home bleaching); ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanır. Ağızlıkların günde 4-8 saat takılması gereklidir (renge ve jele bağlı olarak değişebilir). İşleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma tedavisi uygulatabilir, ancak beyazlatma öncesi diş hekimi muayenesinden geçilmesi gerekir.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi