Belediye İş Sendikası'nın tekliflerinin kabul edilmemesi üzerine işçilerin oylaması sonucu grev kararı alınmıştı. Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz 9 İşçinin işine son vermişti. Belediyenin mahkemeye grev itirazı da kabul edilmemiş ve 02 Şubat'ta grev başlatılmıştı.

Toplu sözleşme sürecinde de gelişmeleri takip eden Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz’ın da bulunduğu partililer işçilere destek ziyaretinde bulundu.

          Birlik olan kazanır

Ziyaret sırasında EMEP'i işçiler ve Belediye İş yöneticileri karşıladı. İşçilere konuşma yapan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz şunları söyledi: "Hava şartlarının da kötü olduğu şartlarda greve başladınız. Ancak sizin enerjiniz ve kararlılığınız soğuk havayı etkisizleştirir. Birlik olduğunuz sürece kimse sizi yenemez. Hem işten atılan arkadaşlar işlerine dönecek hem de istediğiniz toplu sözleşmeyi imzalattıracaksınız. Ülkenin her tarafında işçiler işleri, ekmekleri, özgürlükleri için mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bekaert ve Schneider Enerji isçilerinin grevlerini kararnameyle yasakladı ancak birlik olup grevlerini sürdürdüler ve kazandılar. Bitlis ve Diyarbakır'daki fırın işçileri, Adana ve Gaziantep'teki saya işçileri direndi ve kazandı. Prelli, Goodyear, Brisa, Prometeon lastik fabrikalarında, Bursa'da Barutçu Tekstil' de işçiler, kamu emekçileri direniyor. Onlar da sizler de kazanacaksınız." dedi.

Direnenler birleşmeli

Köylülerin Çaybaşı İlküvez'deki çöp tesisine karşı mücadelelerini de örnek veren Poyraz, "Burada kar fırtına demeden çöp tesisine karşı, suyunuzu, toprağınızı, ormanınızı savundunuz. Ülkenin her tarafında köylüler yaşam alanları için direniyor. Bu mücadeleler birleşmeli. Onlar sizi, siz onları görmelisiniz. Parti olarak direnenleri birleştirmek için her yolu deneyeceğiz." dedi.

Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun da, işçilerin moralinin iyi olduğunu belirterek, " Toplu sözleşme taleplerimizi ve atılan 9 işçi geri alınana kadar alanlardan ayrılmayacağız. Asgari ücrete razı olmamız isteniyor. Kabul edilemez. Baskılara teslim olmayacağız. 20 arkadaşımız alanda, diğer arkadaşlar da katılacak. Birleşerek kazanacağız. Biz uzlaşmaktan yanayız. Grev sonuçtur, amaç değil. Belediye başkanını uzlaşmaya davet ediyoruz. Emek Partisinin ziyaretinden memnun olduk. Teşekkür ediyorum" dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi