Toplu görüşmede anlaşma sağlanamamış ve 9 işçi işten atılmıştı. Grev kararına İş Mahkemesi’ne Çaybaşı Belediyesi itiraz etmişti. İtiraz Belediye İş Sendikası lehine sonuçlanınca alınan grev kararı dün uygulanmaya başlandı. 

Grevin başlatılması için Çaybaşı Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, “Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş’de çalışan işçilerimizin toplu iş sözleşme görüşmelerinde işveren ile bir anlaşma sağlanamadı. İşçilerimiz Anayasanın ve yasaların vermiş olduğu hakkı kullanarak 02 Şubat 2023 günü tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen greve çıkmak zorunda kalmıştır.” dedi.

İnsanca yaşayabilecek ücret istiyoruz

Altun, taleplerinin işçilerin hakkı olduğunu belirterek, “Tek amacı insanca yaşamak için hak ettiği ücreti talep eden işçilerimiz adına bu süreci yürüten Belediye İş Sendikamız, gücünü de sadece Anayasamızın ve yasalarımızın vermiş olduğu yetki ile yapan, toplu iş sözleşmelerini öncelikle masada bitirmeyi hedefleyen bir sendikadır. Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş.’de çalışan işçilerimiz için de insanca çalışmak ve insanca yaşamak için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ettik. Ne yazık ki Sendikamızın tüm iyi niyetli çabalarına rağmen bir sonuç alamamıştır.” dedi.

Haklarını savunan işçiler işten atıldı

Belediye İş Ordu Şubesi Başkanı Altun, Çaybaşı Belediye Başkanının tutumunu da eleştirerek, “İşveren işçilerimizin haklı taleplerini görmezden gelerek, aba altından sopa göstermeye devam etmiş,  maalesef haksız, keyfi, hukuka, ahlaka, hiç bir evrensel değerlere sığmayan 9 işçi arkadaşımızı haklarını savunduğu için iş akitlerini fesih etmiştir. Yaşadığımız bu güzel ülkemizin geldiği son nokta içler açısıdır. Hukukun ayaklar altına alındığı, kendi vatandaşını hor gören, ekonomik ve sosyal burhan hat safhaya ulaşmıştır. Açlık sınırının 8.864,00 TL ye ulaştığı bu günlerde, açlık sınırını bizlere reva görmeyen Çaybaşı Belediyesi yöneticileri, bir de 9 işçimizin bu kış gününde emeği ile ekmeği ile oynamıştır.  Biz emekçiler geçim derdindeyiz. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı en çok biz emeği ile geçinen insanların, işçinin, emeklinin, memurun, çiftçinin omuzlarında. Bizim tek isteğimiz alın terimizin karşılığıdır. Çaybaşı Belediyemizin sayın yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz. İş akitleri fesih edilen işçilerimizin işe dönüşlerini bir an evvel yapınız. Bu süreci GREV olmadan masada bitmesi için ısrarlı çağrıma kulak verin. Gelin bu mağduriyeti el birliği ile çözelim.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi